Gemeente Barneveld


Welke school maakt de 'Beste schoollunch van Barneveld'?

Beste schoollunch van Barneveld

Drie groepen zijn genomineerd voor de finale op 14 oktober om 17.00 uur in de bibliotheek in Barneveld. Samen met topkok Pierre Wind bereiden zij hun zelfbedacht recept om zo de lekkerste, duurzaamste en gezondste lunch van Barneveld te maken. Publiek is van harte welkom bij de uitreiking.

De beste schoollunch van Nederland is een landelijke wedstrijd voor groep 5 t/m 8 en is onderdeel van het lesprogramma Smaaklessen. Tijdens de wedstrijd leren kinderen over lekker, gezond en duurzaam eten.

Speciaal in de gemeente Barneveld is tijdens het Food4you festival en de Wereld Ei Dagen een lokale verkiezing van De beste schoollunch georganiseerd! De afgelopen weken zijn ruim 300 kinderen met potten en pannen aan de slag gegaan om De beste lunch van Barneveld te maken. Een bijzonder voorwaarde voor de lunch was dat er een ei in is verwerkt. De deelnemende groepen hebben hierbij ondersteuning gekregen van een professionele kok.

Van de ingezonden recepten zijn groep 5/6 van De Plantijn, groep 5/6 van De Lange Voren en groep 5/6 van basisschool De Regenboog uit Voorthuizen genomineerd voor de finale. Deze finale wordt gehouden op 14 oktober in de bibliotheek in Barneveld. Om 17.00 uur start de officiële uitreiking. Een jury, onder leiding van wethouder Van den Hengel, beoordeelt de recepten en kiest het allerbeste recept van Barneveld. De winnende school ontvangt een fantastisch kinderkookpakket en komt op de menukaart van Lunchroom de Zith in Barneveld!

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl - Privacystatement