Gemeente Veenendaal


WK Spruitjes Koken op 14 oktober

Op vrijdag 14 oktober wordt het eerste WK Spruitjes Koken gehouden. Koks uit de hele wereld bereiden hun favoriete spruitjesrecept. De recepten worden beoordeeld door kinderen van basisschool de Burcht, onder leiding van topkok Pierre Wind. Iedereen is van harte welkom om de wedstrijd te bekijken en zelf de spruitjesgerechten te proeven!

Programma
Het WK Spruitjes Koken vindt plaats op 14 oktober van 11.00 tot 14.00 uur in het CSV (Spoorlaan 11-13, Veenendaal). Om 11.00 uur is de aftrap van de wedstrijd en gaan de koks in de keuken aan de slag. Na een Smaakles van Pierre Wind kiezen de kinderen van basisschool de Burcht het lekkerste spruitjesgerecht. Rond 13.30 uur reikt wethouder Bouwmeester de prijs aan de winnaar van dit WK uit. Het WK is live op een groot scherm in de hal van de CSV te volgen, zodat u letterlijk een kijkje in de keuken krijgt. U kunt ook zelf de spruitjesrecepten van deelnemende koks proeven en een informatiemarkt bezoeken. Het WK Spruitjes Koken 2011 is voor iedereen vrij toegankelijk.

âGezond gewicht Veenendaalâ
âGezond gewicht Veenendaalâ is een integrale aanpak in Veenendaal om een gezond gewicht bij kinderen tussen de 4 en 19 jaar te bevorderen. Helaas zijn veel kinderen te dik en stijgt dit aantal nog. De gemeente Veenendaal zet zich in voor de strijd tegen het overgewicht. Hieraan werken mee: GGD Midden-Nederland, Welzijn Veenendaal, Coöperatie samenwerkende fysiotherapeuten Veenendaal, Ad Schoeman (praktijk voor motorische remedial teaching), Vialente dietistenpraktijk, Federatief Samenwerkingsverband Weer Samen Naar School Veenendaal en Indigo. Fitheid staat centraal in de aanpak. Je voelt je fit door voldoende te bewegen (30 minuten per dag voor volwassenen, 60 minuten per dag voor kinderen) en gezond te eten (2 ons groente en 2 stuks fruit per dag). Ouders kunnen hierin zelf het goede voorbeeld geven. De gemeente Veenendaal wil daarbij een omgeving creëren die meer bewegen stimuleert en waarbij gezonde keuzes makkelijker te maken zijn.

Het WK Spruitjes Koken is één van de manieren waarop de gemeente Veenendaal een gezond gewicht bij kinderen wil bereiken. De koks bereiden gezonde en lekkere maaltijden die eenvoudig te bereiden zijn. Het WK laat zo zien dat je op een eenvoudige manier gezond en lekker kunt eten. Het WK wordt georganiseerd door de gemeente Veenendaal samen met de stichting Promotie Veenendaal, het Steunpunt Smaaklessen en de GGD Midden-Nederland.

Meer informatie is te vinden op www.wkspruitjeskoken.nl. Inmiddels is het niet meer mogelijk om je als kok voor de wedstrijd in te schrijven