Gemeente Eindhoven

Indiase delegatie bezoekt Eindhoven

Op dinsdag 11 oktober 2011 ontvangt de gemeente Eindhoven een delegatie van het Euro India Centre. Het Euro India Centre is tot stand gekomen om de banden tussen India en de Europese Unie opnieuw aan te halen. Veel Indische investeerders/kenniswerkers denken bij Europa meteen aan de 'London Area'. De Elat regio (Eindhoven, Leuven Aken) heeft qua economisch profiel en aantrekkelijke vestigingsplaats evenveel te bieden als de London Area. Om dit te bereiken moeten de Indieërs de regio eerst leren kennen.

Op 13 en 14 oktober 2011 vindt in Leuven een Euro India summit plaats, onderwerp tijdens deze summit: Steden van de toekomst. In het kader van de summit brengt de delegatie ook een bezoek aan Eindhoven. Daarnaast bezoeken zij ook Parijs, Brussel en Grenoble. Dit zijn parallel programmas van de summit die in Leuven plaatsvindt. India moet in de komende jaren veel steden moderniseren, hier liggen kansen voor ondernemers uit onze regio. Hierbij hebben zij nog een aantal openstaande vraagstukken, Europa is ook opgebouwd uit oude steden daarom komen ze hier om te leren over de oplossingen die wij toepassen voor stedelijke herontwikkeling.

Om de brug te slaan tussen Europa en India is er een instituut opgericht, genaamd het Euro India Centre,
die op het gebied van onder andere stedelijke- en maatschappelijke ontwikkeling structurele contacten legt. In dit kader is men (ook) expliciet op zoek naar nieuwe concepten i.r.t. de energie huishouding (en andere duurzaamheidaspecten bij urban planning).

Kennis delen ten behoeve van handelsbevordering

Er wordt in Eindhoven gewerkt aan nieuwe duurzame opwekkings- (solar), distributie (smart grids) en gebruiks- (led, ev) mogelijkheden die te zijner tijd ook voor het moderniseren van de energiehuishouding in Indiase steden interessant kunnen zijn.
Hierbij kan tevens worden meegenomen wat hier wordt ontwikkeld voor de Aziatische markt in relatie tot het moderniseren van de daar aanwezige energie huishoudingen in (slimme) steden en regios. Door het programma in Eindhoven worden ondernemers uit de regio in staat gesteld om hun methode voor stedelijke herontwikkeling te tonen ten einde opdrachten te genereren van de Indiase delegatie (deze bestaat voornamelijk uit hogere overheidsfunctionarissen uit verschillende Indiase deelstaten).