Provincie Utrecht

Begroting provincie Utrecht: Geld voor kerntaken

De provincie Utrecht voert ook in 2012 een gezond financieel beleid. Dit blijkt uit de begroting voor 2012 die op 13 oktober is vastgesteld door Gedeputeerde Staten. De begroting is de financiële uitwerking van het coalitieakkoord. Hierin is terug te vinden hoeveel de provincie in 2012 zal uitgeven, maar ook waaraan en waarom. In een speciale publieksversie, te downloaden op www.provincie-utrecht.nl is dit voor iedereen inzichtelijk gemaakt.

Gedeputeerde Van Lunteren, van financiën: "Als nieuwe coalitie hebben we duidelijke keuzes gemaakt voor kerntaken, daarbij hoort een realistische financiële basis. Dat is gelukt met deze begroting."

In 2012 zijn de totale lasten van de provincie 549 miljoen euro, de totale baten zijn 557 miljoen euro. Dit geld komt voor een deel uit onze inkomsten, zoals de opcenten motorrijtuigenbelasting en het provinciefonds van het Rijk, en voor een deel uit ons eigen vermogen. Dit levert een begrotingsoverschot op van 8 miljoen euro. Dit overschot is belangrijk vanwege de onzekere economische tijden en het decentralisatiebeleid van het Rijk.

Wilt u meer weten over waar de provincie in 2012 haar geld aan uitgeeft? Download de publieksversie van de begroting.