FNV KIEM

Omscholingsregeling Dansers bestaat 25 jaar. Reden voor een feest!

donderdag 13 oktober 2011

De Stichting Omscholingsregeling Dansers bestaat dit jaar 25 jaar. Dit wordt gevierd met de spetterende dansvoorstelling Switch op 31 oktober in de Stadsschouwburg Amsterdam. Sinds de oprichting in 1986 zijn honderden ex-dansers door deze stichting geholpen bij het maken van een nieuwe maatschappelijke start.

Positieve kijk op de toekomst
Een professionele danscarrière is doorgaans van korte duur. Op een leeftijd dat de carrière in een ander beroep soms nog van start moet gaan, zijn dansers genoodzaakt een punt achter hun loopbaan te zetten. "De omscholingsregeling betekent voor mij een positieve kijk op de toekomst, waarin ik mij optimaal verder kan ontwikkelen", zegt ex-danseres Annemarie Labinjo die dit jaar start met een opleiding tot coach.

Switch
Alle ex-dansers hebben hun eigen verhaal. De dansvoorstelling op 31 oktober Switch, staat dan ook in het teken van al deze inspirerende verhalen.
Gezelschappen en dansers uit binnen- en buitenland werken deze avond belangeloos mee om van Switch een onvergetelijke avond te maken. De jonge danser, de rijpere, de creërende en zelfs de gestopte danser maken hun opwachting. Een unieke en gevarieerde voorstelling, die je niet aan je voorbij mag laten gaan. De avond wordt gepresenteerd door Jan Kooijman, voormalig danser van het Scapino Ballet Rotterdam.

Kaarten voor deze avond zijn te bestellen via www.ssba.nl of telefonisch op 020-6242311 (ma - za 12.00 - 18.00 uur).

Switch presenteert o.a.:
o Scapino Ballet (Rotterdam) met een duet uit Songs For Dell van Ed Wubbo/Marco Gekke.
o Ivans Perez danst samen met Sandra Marin en Jiri Pokon (allen oud dansers van het Nederlands Dans Theater) zijn stuk A Day Minute, live begeleid op de piano door Jan Schouten.
o Het International Danstheater (Amsterdam) brengt een gedeelte uit hun nieuwe productie SubWays.
o Het Pools Nationale Ballet (Warschau) presenteert de Grand Pas Classique van Victor Gsovsky, uitgevoerd door Oleksandra Liashenko en Maksim Woitiul.
o Studenten van de Palucca Schule (Dresden) dansen een choreografie van Annabelle Lopez Ochoa.
o Daniel Sarr (Oslo), winnaar van de European Young Dancers Competition
o Dansers van ICKamsterdam en Dansgroep Amsterdam (Amsterdam) dansen een deel uit Lithium van Andrea Bozic.
o Delen uit Nicole Beutler's bewerking van Lucinda Child's Interior Drama.
o Ricardo Macedo (student Koninklijk Conservatorium, Den Haag) met het stuk Tenue.