Gemeente Lelystad

Opening fietspad tussen Flevo Golf Resort en Zuigerplasbos

Donderdag 13 oktober 2011

Wethouder Jansen opent het fietspad tussen Flevo Golf resort en Zuigerplasbos

Woensdag 12 oktober heeft Wethouder Wout Jansen samen met de heer Bart de Graaf, initiatiefnemer en werkgroeplid van de bewonersvereniging van het Flevo Golf Resort, op originele wijze het fietspad geopend tussen het Flevo Golf Resort en het Zuigerplasbos. Beide heren stapten in een golfbuggy en reden over de fietsbrug die de wijk met het Zuigerplasbos verbindt.

Volwaardig pad

Vanaf de Albatroslaan was er al een pad beschikbaar, maar deze was smal, onverhard, lag laag en was onbegaanbaar (nat en modderig) bij regenachtig weer. De bewoners maakten regelmatig gebruik van dit pad, lopend en per fiets. Om toch een volwaardig pad naar het Zuigerplasbos te realiseren, was het noodzakelijk het pad op te waarderen. Om dit te realiseren is een gesprek geweest met de bewonersvereniging en is de samenwerking met Staatsbosbeheer gestart.

'Halfverharding'

Omdat Staatsbosbeheer niet het voornemen had om het pad op te waarderen heeft de gemeente voorgesteld de kosten voor de voorbereiding en aanleg voor haar rekening te nemen. Hierbij is het beleid gehanteerd dat Staatsbosbeheer soortgelijke paden uitvoert met een zogenaamde `halfverharding'. Deze paden zijn ook voldoende draagkrachtig voor voertuigen met betrekking tot beheer en onderhoud. Het fietspad is overgedragen aan Staatsbosbeheer die het beheer en onderhoud gaat verzorgen. Ja