Gemeente Bergen op Zoom


Oogstfeest in het Vlinder Kinderbos

Donderdagochtend 13 oktober staat voor een aantal basisschoolleerlingen uit Halsteren in het teken van het jaarlijkse Oogstfeest.

Ruim 100 leerlingen uit groep 3 en 4 van basisscholen De Rode Schouw en De Biezenhof komen in het Vlinder Kinderbos in Halsteren bijeen om samen zaadjes van diverse bloemen- en plantensoorten te oogsten. Het Vlinder Kinderbos is een mooi stukje groen aan de Rode Beuk in Halsteren. Van 9.15 tot 10.15 uur steekt basisschool De Rode Schouw de handen uit de mouwen. Om 10.30 uur start basisschool De Biezenhof. Naast het oogsten leren de leerlingen spelenderwijs over de natuur met het `dierenzoekspel' en `wintervoorraad aanleggen'.

In het voorjaar gaan dezelfde leerlingen de verzamelde bloemenzaadjes weer zaaien tijdens het Zaaifeest. De prachtige bloemenzee die dat oplevert, trekt tal van vlinders, insecten en vogels aan. Op deze manier helpen de leerlingen het stukje natuur in de gemeente. Met de cyclus verdienen zij per Oogst- en Zaaifeest een sticker in hun Vlindervriendenboekje. Tijdens deze twee natuuractiviteiten leren kinderen over de verschillende planten en bloemen (biodiversiteit) in hun directe omgeving. Met een positievere houding tot de leefomgeving tot gevolg.

Het Oogstfeest in het Vlinder Kinderbos is een initiatief van IVN de Groene Zoom. De actie wordt ondersteund door de gemeente Bergen op Zoom als onderdeel van het natuur en milieueducatieprogramma (NuMEnu). De activiteit past geheel in het gemeentelijke duurzaamheidsbeleid.

Kijk voor informatie en alle Natuur en Milieu Educatie activiteiten op www.educatiepluspuntbergenopzoom.nl.