Landelijk Aktie Komitee Scholieren

NIEUWS

VMBO-PANEL WEER VAN START

Net als vorig schooljaar heeft het LAKS ook dit jaar een vmbo-panel aangesteld. Afgelopen week was de eerste bijeenkomst. Naast de kennismaking hebben we een goed gesprek gevoerd over wat er dit jaar op de planning staat, met om te beginnen de Go VMBO-dag op 13 oktober waar LAKS een aantal workshops verzorgt.

Het panel bestaat uit twee oude bekenden van vorig jaar: Rik Hoveling (VSO Rotsoord) en Febe de Korver (Van Kinsbergen College). Daarnaast waren er ook een paar nieuwe gezichten: Brahim Moukhal en Adil El-Azzouti (Francois Vatelschool) en Jurian Mensink (Van Kinsbergen College). De andere vier panelleden konden helaas niet aanwezig zijn.

Deze vmbo-leerlingen fungeren als ambassadeurs van het vmbo en ondersteunen en adviseren het LAKS over de te organiseren vmbo activiteiten. Hierdoor kan LAKS blijvend in de gaten houden wat er speelt op het vmbo, wat vmbo'ers zelf willen, vinden en welke problemen zij ondervinden. Ondanks dat het aantal vmbo leerlingenraden dat zich bij het LAKS heeft aangesloten de afgelopen jaren flink gestegen is, en er binnen het LAKS steeds meer vmbo scholieren vertegenwoordigd zijn, blijft extra aandacht belangrijk en nodig.