Gemeente Dongen

Opening speelterreintje Wielewaalstraat

Publicatiedatum: 29-9-2011

Speeltuin Wielewaalstraat

Op donderdag 13 oktober om 16:00 uur opent wethouder Ad van Beek officieel het nieuw ingerichte speelterrein in de nieuwbouwwijk aan de Wielewaalstraat te Dongen- Vaart.

Samenwerking
De nieuwe inrichting van het speelterrein is stand gekomen door een nauwe samenwerking met buurtbewoners, Dorpsraad Klein Dongen- Vaart en de gemeente Dongen. Met name door de inzet van buurtbewoners en de dorpsraad is de nieuwe inrichting van het speelterrein uiteindelijk gerealiseerd.

Werkwijze
Een werkgroep, onder leiding van de dorpsraad, heeft eerst de inrichting van het speelterrein bepaald en vervolgens de keuze van de speeltoestellen.

Dure investering
Uiteraard moest het speelterrein aan alle veiligheidsvoorschriften. Om daar aan te kunnen voldoen moest een valdempende ondergrond onder de speeltoestellen worden aangebracht. Dit was een dure investering. Om toch voldoende budget over te houden voor het aanschaffen van zoveel mogelijk speeltoestellen heeft de dorpsraad samen met vrijwilligers de grondwerkzaamheden bij de aanleg van het terrein op zich genomen.

Na de opening op 13 oktober kan er weer volop gespeeld worden in de Wielewaalstraat te Dongen-Vaart.