Gemeente Ede

woensdag, 12 oktober 2011

Aandacht voor gemeentelijke Schouw

Op woensdag 5 oktober 2011 werd een zogeheten 'schouw' gehouden. Bij deze schouw is gekeken hoe moeilijk of makkelijk het voor ouderen en gehandicapten is om in het centrum van Ede over straat te gaan. De organisatie was in handen van de gemeente, de ouderenbond Cosbo en de Gehandicapten Raad Ede. Zo werd met mensen van deze organisaties, waaronder schootmobielers en slechtzienden, een tocht ondernomen. Onderweg werden notities gemaakt om de knelpunten in kaart te brengen

Studenten

Ook waren studenten van de Hogeschool Amsterdam van de opleiding ergotherapie aanwezig. Zij hadden een gedeelte naast de Oude kerk ingericht om te demonstreren hoe moeilijk het kan zijn om bepaalde obstakels met een rolstoel te omzeilen. Wethouder Van de Weerd nam zelf ook in een rolstoel plaats om dit te ervaren. De studenten hebben bovendien een plattegrond van het centrum van Ede gemaakt met daarop de knelpunten die ze tegen kwamen. Ook deelden ze een folder uit aan het winkelend publiek.

Resultaten

De resultaten van de schouw zijn opgeschreven. In de komende periode wordt gekeken wat en of er iets aan gedaan kan worden.

Aandacht

De schouw trok de nodige aandacht. Ook van de landelijke pers. De organisatie kan daarmee terug kijken op een geslaagde schouw.