Openbaar Ministerie

OM eist in hoger beroep 24 jaar cel en TBS voor gezinsmoord Baexem

12 oktober 2011 - Ressortsparket Den Bosch

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep 24 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging geëist tegen de 39-jarige Faddel H. uit Baexem voor de moord op zijn dochter (8) en poging tot moord op zijn zoon (10).

Volgens het OM heeft de verdachte in de nacht van 11 op 12 februari 2010 zijn beide kinderen met een mes de hals doorgesneden. Het OM acht wettig en overtuigend bewezen dat de vader opzettelijk en met voorbedachte rade zijn kinderen van het leven wilde beroven.

Faddel H. zou uit wraak hebben gehandeld. "Verdachte wilde de vrouw treffen die na zijn jarenlange terreur uiteindelijk de moed had opgebracht om hem te verlaten. Niet door haar te doden, maar door haar levenslang te kwellen. Door haar af te nemen wat haar lief was. Haar kinderen," aldus de advocaat-generaal (OM) ter zitting.

Het OM acht de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar en heeft daarom TBS met dwangverpleging gevorderd. Daarnaast eiste de advocaat-generaal een gevangenisstraf van 24 jaar: "Slechts een gevangenisstraf van zeer lange duur komt in voldoende mate tegemoet aan de gevoelens van ontzetting, woede en verbijstering in de maatschappij over een vader die zijn kinderen als instrument heeft gebruikt om zijn partner te treffen." Bij de strafeis heeft het OM ook meegewogen dat de verdachte al eerder is veroordeeld voor een poging tot doodslag op een ex-vriendin die hun relatie had beëindigd.

De Rechtbank Roermond veroordeelde de verdachte in 2010 tot 20 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging. De verdachte ging tegen het vonnis in hoger beroep.

Uitspraak (naar verwachting) op woensdag 26 oktober 2011.