Gemeente Bergen op Zoom


Buurtsuper Lepelstraat feestelijk geopend

Bijna aan het eind van zijn werkzame periode als wethouder kon Maarten van Eekelen vandaag de opening verrichten van de buurtsuper "Lekker Makkelijk" in Lepelstraat. Hiermee ging een jarenlang gekoesterde wens van hem in vervulling.

De buurtsuper is het resultaat van intensieve samenwerking tussen Woningstichting Stadlander, de Stichting Wonen Werken West Brabant, de Stichting Samen Werken en de gemeente Bergen op Zoom..

Het gaat om een proef van drie jaar, waarbij mensen met een verstandelijke handicap en werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, werkervaring kunnen opdoen.

Lepelstraters zijn er in ieder geval nu al erg blij mee dat deze voorziening er is. De belangstelling bij de opening van deze zaak was dan ook groot. Na toespraken van wethouder van Eekelen, Stadlanderdirecteur Ringersma en Leen van Westen van de Stichting Wonen Werken West Brabant, werd de symbolische sleutel door de Wethouder overhandigd aan een van de nieuwe jonge medewerkers.

Kinderen van de basissschool lieten ballonnen op en kregen allemaal een kadootje. Met muziek van leden van de plaatselijke harmonie was het plaatje compleet.

Lepelstraat kan trots zijn op deze voorziening, misschien zelfs wel SUPERtrots.