Royal Haskoning


Royal Haskoning publiceert maatschappelijk jaarverslag 2010 12-10-2011
Royal Haskoning heeft een maatschappelijk jaarverslag over 2010 uitgebracht. Daarin schetst het advies- en ingenieursbureau een volledig en evenwichtig beeld van de activiteiten en resultaten van het bedrijf op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in 2010.
De ingenieurs, consultants en architecten van Royal Haskoning zijn dagelijks bezig om duurzame oplossingen te bedenken voor een breed scala aan opdrachtgevers. Omdat duurzaamheid een centrale plaats inneemt bij onze projecten, kunnen we een wezenlijke bijdrage leveren aan de oplossing van de problemen waarmee onze samenleving momenteel te maken heeft.

Het maatschappelijk jaarverslag over 2010 bevat daarvan verschillende aansprekende voorbeelden. Door middel van interviews met klanten, Royal Haskoning medewerkers en andere belanghebbenden krijgt de lezer een beeld van de manier waarop het bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen in de praktijk invult. Verder geeft het verslag onder andere de behaalde resultaten weer op het gebied van de vijf bouwstenen waarop het MVO-beleid is gebaseerd. Daarbij gaat het om opdrachtgevers, samenleving, leren en groeien, interne processen en financiën. Daarnaast gaat het verslag in op de doelen voor 2011. Royal Haskoning heeft er bewust voor gekozen om in haar rapportage aan te sluiten bij het Global Reporting Initiative (GRI). Deze `derde generatie' GRI Guidelines (`G3') zijn inmiddels uitgegroeid tot de norm voor maatschappelijke verslaglegging.