Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 12-10-2011

Kettingbotsing

AMERSFOORT Op dinsdagmiddag ontstond er een kettingbotsing op de Rijksweg A28. Drie personen moesten naar het ziekenhuis.

Omstreeks 17.10 uur kreeg de politie een melding van een kettingbotsing tussen vier personenautos op de Rijksweg A28 ter hoogte van Amersfoort. Een 32-jarige vrouw uit Ridderkerk zat met twee kinderen in de auto en zag niet op tijd dat een auto voor haar stilstond, waardoor zij achterop de auto van een 49-jarige man uit Mastenbroek-Zwartewaterland reed. Deze auto werd daardoor op een auto van een 46-jarige vrouw uit Zeist gedrukt. De vrouw uit Zeist botste vervolgens weer op de auto van een 44-jarige man uit Amersfoort. De kinderen (gegevens onbekend) en de vrouw uit Zeist werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Mishandeling

AMERSFOORT Een man werd op dinsdagmiddag aangehouden, omdat hij iemand bedreigd en mishandeld had.

Rond 15.40 uur kreeg de politie een melding dat een medewerker van een bank aan de Stadsring bedreigd en mishandeld was door een klant. De man kwam schreeuwend op de 25-jarige medewerker uit Amersfoort af en greep hem vervolgens bij zijn stropdas. Zijn collegas schoten hem te hulp en de verdachte ging er vervolgens vandoor en reed weg in een auto. Agenten zochten aan de hand van het opgegeven signalement naar hem en troffen hem aan op de Van Asch Van Wijckstraat. De 25-jarige man uit Hilversum werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.