FloraHolland


Bezoekers vinden Lijnrijders- en Handelsbeurs verbeterd

Rijnsburg (12 oktober 2011) - Onder het motto `Rijnsburg, de complete marktplaats' werd bij FloraHolland voor de derde keer de Lijnrijders- en Handelsbeurs georganiseerd. Voor de eerste keer werd een handelskeuring georganiseerd. Bezoekers waardeerden de beurs met een 7,5. FloraHolland combineerde de beurs met een workshop Bent u in beeld en productbijeenkomsten voor Lelies en Pioenen.

Zowel de bezoekers als de standhouders vonden de beurs professioneler en overzichtelijker opgezet dan de twee vorige edities. Van de ondervraagde bezoekers gaf 95 procent aan over twee jaar opnieuw te willen komen. Op negenduizend vierkante meter stonden 140 stands, de helft meer dan tijdens de beurs in 2009. Tachtig inzendingen waren van telers. Kennis nemen van het assortiment en noviteiten, verstevigen van relaties en contacten met collega's waren de meest gemelde motieven voor het beursbezoek. Deelnemers aan de beurs waren toeleveranciers van alles wat de groot- en detailhandel nodig heeft. Behalve kwekers, onder meer logistieke en financiële dienstverleners, commissionairs, automatiseerders en leveranciers van trucks, carrosserieën en koeling.

Tijdens de beurs werd bloemenexporteur Henk Knipscheer benoemd tot lid van de Orde van Oranje Nassau. Knipscheer (48), die nu aftreedt, was tien jaar voorzitter van de Stuurgroep Lijnrijders Bedrijven (SLB) en de drijvende kracht achter de ontwikkeling van de Lijnrijdersbeurs.

De beurs werd georganiseerd door de Stuurgroep Lijnrijders Bedrijven van brancheorganisatie VGB in samenwerking met FloraHolland, Rabobank en de Vereniging van Verkooppunten, die bestaat uit op het veilingterrein gevestigde en daar producten verkopende bedrijven. Amsterdams burgemeester Eberhard van der Laan, geboren en getogen in Rijnsburg, verrichte de opening. Klik hier voor een impressie van de opening: http://www.youtube.com/watch?v=OunkgDB30Q8

FloraHolland Rijnsburg is een complete marktplaats door de combinatie van een breed assortiment op de klok, aanbod via Connect, een groot aantal cash & carry's met een breed assortiment en specialties en de aanwezigheid van boeketterieën, ververijen, en andere belangrijke dienstverleners.