Ingezonden persbericht
Persbericht
Gorinchem, 11 oktober 2011
Grootschalig hoofdluisonderzoek vandaag van start
OTC Pharma International initieert onderzoek om informatiebehoeften van ouders in kaart te brengen
Veel kinderen hebben zo nu en dan last van hoofdluis. Een besmetting heeft vaak negatieve gevolgen voor zowel ouders als kinderen. OTC Pharma International start daarom vandaag met het Picksan Hoofdluis Onderzoek. Ouders van kinderen die naar de kinderopvang of basisschool gaan, kunnen anoniem deelnemen aan dit onderzoek via www.dewaarheidoverluizen.nl. Alle deelnemers maken kans op een van de 100 anti-hoofdluispakketten.
Vaak wordt na de zomervakantie volop aandacht aan hoofdluis besteed. Hoofdluis is echter het hele jaar door aanwezig. Het is dus belangrijk dat ouders en kinderen altijd oplettend zijn. In het Picksan Hoofdluis Onderzoek worden vragen gesteld aan ouders over hun ervaringen met deze vervelende beestjes. OTC Pharma International wil zodoende de algemene kennis over hoofdluis testen en onderzoeken aan welke informatie ouders behoefte hebben.
Hoofdluizen zijn kleine vleugelloze insecten die een mens als gastheer nodig hebben. Om te overleven, zuigen zij elke 2 tot 3 uur bloed. Ze kunnen niet springen, maar lopen van haar naar haar, van hoofd naar hoofd. Daardoor verspreiden ze zich snel op plaatsen waar kinderen nauw contact met elkaar hebben, zoals op de kinderopvang of op school. De luizen komen overal ter wereld voor en tijdens elk seizoen. Daarom worden ouders geadviseerd hun kinderen regelmatig te controleren. Tekenen van een besmetting met hoofdluis zijn onder meer jeuk aan het hoofd en licht aan elkaar klevende haren door uitwerpselen en wondvocht. Vaak ziet men de wegkruipende beestjes wanneer het haar wordt gescheiden.
Ouders die aan het onderzoek meewerken door de online vragenlijst in te vullen, maken daarmee kans op een van de 100 anti-hoofdluispakketten. In deze pakketten zitten twee natuurlijke anti-hoofdluisproducten (een preventieve spray en een shampoo) en het informatieve boek 'Luizen Alarm' geschreven door parasitoloog Prof. Dr. Mehlhorn. De vragenlijst is vanaf vandaag online in te vullen. Het invullen duurt ongeveer vijf minuten.