NCRV

Altijd Wat: Is er nog toekomst voor vrijwilligerswerk?

Ingezonden door NCRV op 10 oktober, 2011 - 11:09

dinsdag 11 oktober 2011 - 21:05 uur
Zender: Nederland 2

Hoewel 2011 het Europees jaar van de vrijwilligers is, zijn Nederlanders moeilijk voor dit werk te enthousiasmeren. Dinsdag zoekt het NCRV-programma Altijd Wat uit of er nog toekomst is voor vrijwilligerswerk. Voelen we ons tegenwoordig nog wel verantwoordelijk voor elkaar of is het alleen nog maar `ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken'? Daarnaast in de rubriek Feit of Fictie een reportage over de zogeheten vettax. In Denemarken zijn producten met verzadigde vetten een stuk duurder geworden. Kan deze extra belasting op dikmakers ook Nederlanders gezonder maken?

In de Altijd Wat Wijzer worden de cijfers over de kantorenmarkt in Nederland op een rij gezet. Want terwijl de wachttijd voor een woning in grote steden tot 14 jaar kan oplopen, staan duizenden kantoren leeg. En een gesprek met Renate Dorrestein. Afgelopen donderdag kwam het nieuwe boek `De stiefmoeder' van Renate Dorrestein uit. De schrijfster is zélf stiefmoeder, terwijl zij nooit moeder wilde worden. Dorrestein noemt het gezin niet voor niets het kleinste concentratiekamp ter wereld.

Deze week neemt Jan Kuitenbrouwer de term `fact free politics' onder de loep in zijn column. Over hoe politici feiten gebruiken en... misbruiken. De Zing, Vecht.. gaat over Maurice Bouten die er zijn beroep van heeft gemaakt om dieren te villen en op te zetten. Regelmatig neemt hij beroemdheden onder handen, zoals stier Herman. Zijn nieuwste aanwinst, nijlpaard Tanja uit Artis, ligt momenteel in de vriezer op haar beurt te wachten.

Programma:
Altijd Wat
Website:
http://altijdwat.ncrv.nl