Gemeente Breda

Wabo-projectbesluit Hoge Daalakker ong. in Bavel
Gepubliceerd op 11 oktober 2011
De heer G.J.B. Scheffers heeft bij de Gemeente Breda een verzoek om omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van een woning aan de Hoge Daalakker ong. in Bavel.Het verzoek voldoet niet aan het geldende bestemmingsplan "Buitengebied Nieuw Ginneken." Het Wabo-projectbesluit voor het afwijken van het bestemmingsplan ligt voor u als ontwerp ter inzage vanaf 13 oktober 2011.

Waarom dit nieuwe projectbesluit

De heer Scheffers heeft een verzoek ingediend voor de bouw van een vrijstaande woning. De woning bestaat uit twee verdiepingen met een kap en heeft een goothoogte van circa 5,7 meter en een nokhoogte van circa 10 meter. Aan de woning wordt een garage vast gebouwd met een hoogte van 3 meter. De woning inclusief garage heeft een oppervlakte van ongeveer 146 m2.

De aanvraag voldoet niet aan het geldende bestemmingsplan "Buitengebied Nieuw-Ginneken".Het perceel ligt binnen de bestemming "Agrarisch gebied". In deze bestemming is de bouw van woningen niet toegestaan.

Op 14 juni 2007 is een vrijstelling ex. artikel 19, lid 1 WRO verleend voor het realiseren van 61 woningen in het gebied Roosberg/Daalakker. De nu aangevraagde woning maakt onderdeel uit van deze vrijstelling. Echter door een wetswijziging, namelijk de invoering van de nieuwe Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) mag voor de verlening van omgevingsvergunningen nu geen gebruik meer worden gemaakt van deze verleende vrijstelling, maar dient een nieuwe juridische procedure te worden gevoerd.

Op basis van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3º Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) kan middels het nemen van een Wabo-projectbesluit, in afwijking van het geldende bestemmingsplan, een omgevingsvergunning worden verleend. Met dit besluit mag worden afgeweken van de regels in het bestemmingsplan "Buitengebied Nieuw-Ginneken" ten behoeve van de bouw van de gevraagde woning.

Ter inzage

Bovengenoemd plan lilgt ter inzage vanaf 13 oktober tot en met 23 november 2011 bij Infobalie 19-20 in het Stadskantoor.

Zienswijze

Tijdens bovengenoemde periode kunt u schriftelijk en/of mondeling uw zienswijze op het ontwerpprojectbesluit indienen. U kunt uw zienswijze sturen naar het College van burgemeester en wethouders van de Gemeente Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (076)529 38 96.
Voor meer informatie over de inhoud van dit Breda Bericht, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw J. van den Aker van de Gemeente Breda, telefoonnummer (076) 529 49 58, e-mail jcm.van.den.aker@breda.nl