Haagse Hogeschool


Discussieer mee over de waarde(n) van de EU voor Nederland

Europa verkeert in een crisis en ligt in Nederland zwaar onder vuur. Wat is de waarde en betekenis van de EU voor Nederland en omgekeerd? Hoe moet het verder?

Naar aanleiding van de â State of the Unionâ van Commissievoorzitter Barroso (toespraak in het Europees Parlement op 28 september 2011) en de Nederlandse Staat van de Europese Unie (beleidsnotitie 20 september 2011) organiseert Het Jean Monnet Centre of Excellence, een samenwerking van de Universiteit Leiden, het Instituut Clingendael en De Haagse Hogeschool, op 11 oktober 2011 de debatbijeenkomst Value(s) for Money: de Staat van de Unie en Nederland, over de Europese en Nederlandse prioriteiten voor Migratie, het EU buitenlands beleid en de Eurocrisis. Het debat vindt plaats bij De Haagse Hogeschool.

Onderdeel van deze debatbijeenkomst is het publieksdebat Europe Hits Home.

Tijdens dit publieksdebat zullen panelleden in discussie gaan met aanwezigen in de zaal, maar zeker ook met geïnteresseerden die het debat via een livestreamverbinding op afstand volgen. Publiek wordt uitgenodigd om via Twitter en Linkedin het debat met specialisten aan te gaan, of om langs te komen op De Haagse Hogeschool om het debat âliveâ te volgen. Het programma start om 14.00. De livestreamverbinding staat open vanaf 14.30. Om 16.00 start het publieksdebat.

Het panel bestaat uit:


* Judith Sargentini, Lid Europees Parlement Groen Links


* Arend Jan Boekestijn, Buitenland commentator Elsevier, Universiteit Utrecht


* Jaap de Hoop Scheffer, vml. Secretaris-Generaal NAVO, Hoogleraar Universiteit Leiden


* Ivo Arnold, Hoogleraar Economie, Erasmus School of Economics en Nyenrode


* Syp Wynia, Redacteur en columnist Elsevier


* Ernst Hirsch Ballin, Hoogleraar Constitutioneel recht (Tilburg) en Mensenrechten (UvA)


* Tineke Strik, Lid Eerste Kamer Groen Links, Radboud Universiteit


* Klaas Dijkhoff, Lid Tweede Kamer VVD


* Adriaan Schout, Hoofd Europa Programma Instituut Clingendael

Het debat is te volgen via www.dehaagsehogeschool.nl/europehitshome. Op deze pagina vindt je ook het volledige programma.

Leg via Twitter je vragen voor aan het panel. Gebruik hiervoor #ehhdebat. Wil je nu al vragen indienen? Ga dan ook naar Twitter (@europehitshome), #ehhdebat of discussieer mee in de groep Europe hits home via LinkedIn.com