KNHS

Nederlandse springruiters succesvol in Wiener Neustadt 9 oktober 2011


WIENER NEUSTADT (KNHS) - Tijdens de finalewedstrijden van het internationale drie sterren concours in het Oostenrijkse Wiener Neustadt waren de Nederlandse springruiters zeer succesvol. In de kleine Grote Prijs (1.45m) waren de eerste drie plaatsen voor Jur Vrieling (Holwierde) met KM Wish, die deze wedstrijd won, de tweede plek was weggelegd voor Wouter Vos (Apeldoorn) met Carmina, terwijl Suzanne Tepper (Veendam) met KM Whatever Rv de derde plek opeiste, na een barrage waarvoor zich acht combinaties hadden geplaatst.

In de Grote Prijs (1.50m), die met een winning roud werd verreden, was het Suzanne Tepper die zich dankzij een foutloos parcours plaatste voor deze winning round. "Er waren vijf combinaties die foutloos waren gebleven en vijf anderen hadden zich dankzij een goede tijd in het basisparcours met een springfoutje voor deze winning round weten te plaatsen. Daarom deed ik het rustig aan en wilde foutloos blijven, omdat het me niet zou gebeuren dat ik met een springfout, gemaakt om de snelste tijd te noteren, achterin de uitslag zou voorkomen. Ik kwam mooi bij de één na laatste hindernis, maar noteerde daar toch die springfout. Door de langzame tijd en die springfout werd ik uiteindelijk achtste, terwijl slechts drie combinaties een dubbelfoutloos parcours wisten te noteren. Echt balen", aldus Tepper.

De Grote Prijs van Wiener Neustadt werd gewonnen door de Duitse ruiter Tobias Meyer met Aluta, terwijl zijn landgenoot Holger Hetzel met Little Tinka tweede werd.

Wel viel er nog een Nederlands succes te noteren in de finale van de Lichte Tour (1.40m). Daarin plaatsten zes combinaties zich voor de barrage en was Wouter Vos met Guantanamera de snelste.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.csi-arenanova.at

Uitslag Grote Prijs (1.50m):


1) Tobias Meyer (Dui) - Aulta - 0 / 42.98

2) Holger Hetzel (Dui) - Little Tinka - 0 / 43.1
3) Christian Schranz (Oos) - Quartz van de Nieuwmolen - 0 / 43.50 8) Suzanne Tepper (Veendam) - Sensation - 4 / 46.18

Uitslag finale Mittlere Tour (1.45m):


1) Jur Vrieling (Holwierde) - KM Wish - 0 /35.49
2) Wouter Vos (Apeldoorn) - Carmina - 0 / 37.20
3) Suzanne Tepper - KM Whatever Rv - 0 / 37.41

Uitslag finale Kleine Tour (1.40m):


1) Wouter Vos - Guantanamera - 0 / 33.58

2) Wolfgang Oetschmaier (Oos) - Liliput - 4 / 31.94
3) Wolfgang Puschak - Boris - 4 / 35.24