Politie Gelderland-Midden

Doesburgse automobilist van 17 betrokken bij ongeval
Publicatiedatum: 8-10-2011 21:33:39

DOESBURG - Een 17-jarige Doesburger heeft zaterdagmiddag 8 oktober een ongeluk met een auto gehad.

De jongen had de wagen van een familielid geleend (voor zover bekend zonder toestemming). Op de Breedestraat in zijn woonplaats ging het mis. Hij zou de macht over het stuur zijn verloren, waarna de auto een links van de weg staande boom raakte. Vervolgens schoof het voertuig naar de rechterzijde van de weg en kwam daarbij in de berm terecht. Door het ongeval raakte de auto zwaar beschadigd. De bestuurder zelf had last van pijn aan zijn borst en werd daarom door zijn ouders naar de dokterspost gebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (2011116162 - sw)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---


---

Gewonden bij rally; Voorthuizenaren aangehouden
Publicatiedatum: 8-10-2011 21:30:40

VOORTHUIZEN - Twee officials van de zaterdagmiddag verreden rally in Voorthuizen zijn gewond geraakt. Zij zouden geraakt zijn door een auto die buiten de wedstrijd om op het parcours reed. Twee inwoners van Voorthuizen (23 en 34 jaar oud) zijn aangehouden voor onder meer poging tot doodslag.

Op de Lange Zuiderweg zou omstreeks 17.15 uur een personenauto door het afzetlint zijn gereden. Hierbij raakte het voertuig twee medewerkers van het evenement (een 21-jarige Nijkerker en een 19-jarige vrouw uit Stroe). De vrouw stond met haar auto binnen de afzetting. Haar geopende deur werd mogelijk geraakt door de voorbij rijdende auto. De deur sloeg dicht, waardoor de vrouw met het hoofd tussen de deurpost en het portier zou hebben gezeten. De Nijkerker zou geschept zijn en daardoor ten val zijn gekomen. Beiden liepen letsel op (de exacte aard van hun letsel is nog onbekend). Voor zover bekend hoefde enkel de Nijkerker voor medische verzorging naar het ziekenhuis en is hij inmiddels ontslagen uit het hospitaal.
De bewuste auto was na het ongeval doorgereden. Van de wagen waren gegevens bekend. Op de Zeumerseweg kwam een motoragent rond 17.25 uur de auto tegen. Deze stond geparkeerd langs de weg. Bij het voertuig hielden twee mannen zich op. Het was nog onduidelijk wie van de twee de bestuurder was geweest. Hierop werden beide Voorthuizenaren aangehouden.
Het is nog onbekend waarom de wagen door de afzetting was gereden. Er wordt onderzocht of de verdachten onder invloed verkeerden. (2011116161/63 - sw)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Duo aangehouden voor Wet Wapens en Munitie

Publicatiedatum: 8-10-2011 21:30:22

OOSTERBEEK - Twee 19-jarige jongens (afkomstig uit Arnhem en Amsterdam) zijn zaterdagmiddag 8 oktober in Oosterbeek aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie.

Bij de politie kwam de melding binnen dat jongens bij de Veerweg in Oosterbeek aan het schieten waren met een luchtdrukpistool. Agenten gingen ter plaatse en troffen vier jongens aan. Van degene die geschoten zou hebben, was het signalement bekend. Aan deze beschrijving voldeed de Amsterdammer. Hij werd aangehouden. In een auto die er geparkeerd stond werd een luchtdrukpistool aangetroffen. De wagen is het eigendom van de Arnhemmer, waarna ook hij werd aangehouden. (2011116155 - sw)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053