Politiebond ACP

Veilige Publieke Taak-beurs 2011

De jaarlijkse Veilige Publieke Taak-beurs wordt op donderdag 6 oktober als vanouds in de Rijtuigenloods in Amersfoort gehouden. Het evenement is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met de aanpak van agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak. Een gelegenheid om ervaringen te delen, geïnspireerd te worden en oude bekenden en nieuwe mensen te ontmoeten. De ACP zal niet zelfstandig met een stand aanwezig zijn, maar is via de SWVV vertegenwoordigd.

Samenwerking levert vaak succes op. Zo ook tijdens de Veilige Publieke Taak-beurs waar het terugdringen van agressie en geweld tegen medewerkers met een publieke taak het hoofddoel is. Onder het motto `Samen sterk omdat samen werkt' wil de organisatie het nut en de successen van de samenwerking in de schijnwerpers zetten.

Ontmoetingen en workshops

Op de beursvloer zullen hiervoor zeer diverse organisaties hun aanpak en successen tonen. Ingericht als centraal ontmoetingspunt is het ook een gemakkelijke plek om kennis en ervaringen te delen en mensen te ontmoeten. Daarnaast is er een programma met twintig workshops die verdeeld zijn over drie thema's: de aanpak van agressie en geweld, preventie en trainingen, en alles wat er na een incident gebeurt. Denk bij dit laatste aan crisiscommunicatie, melding en aangifte bij de politie, reactie naar de dader, nazorg, schadeverhaal en rechtspraak.

VPT-award

Tijdens de VPT-beurs zal verder ook de winnaar van de Veilige Publieke Taak award 2011 worden gekozen. Een eerbetoon om werkgevers met een publieke taak te stimuleren om maatregelen te nemen tegen agressie en geweld tegen hun werknemers. Dit jaar heeft de jury uit tweeënveertig inzendingen de volgende drie organisaties genomineerd: Justitiële Jeugdinrichting De Hartelborgt, Spijkenisse, Bureau Regionale Veiligheidsstrategie (RVS), Utrecht, Emergis, centrum voor geestelijke gezondheidszorg, Goes.

Gratis toegang

De toegang tot de VPT-beurs is gratis. Aanmelden kan via www.vptbeurs.nl

---

27/09/11 12:27

---