Ingezonden persbericht


Persbericht

Tiel, 4 oktober 2011

Centrosolar viert tienjarig bestaan Duitse zonnepanelenfabriek Sonnenstromfabrik toont productie zonnepanelen in Europa rendabel

Centrosolar AG viert het tienjarig jubileum van haar Sonnenstromfabrik in Wismar, Duitsland. Met een huidige capaciteit van 300 megawattpiek (MWp) is de Sonnenstromfabrik een van de grootste fabrieken in Europa die zonnepanelen produceert. De fabriek is voor de Duitse regio Mecklenburg-Vorpommern tevens een belangrijke werkgever.

De zonnepanelenfabriek van Centrosolar is opgericht in 2001. Aanvankelijk was de fabriek bestemd voor de productie van autonome zonne-energiesystemen, die tegenwoordig onder de merknaam Solara worden verkocht. Sinds 2002 is de productie van kristallijne zonnepanelen toegevoegd aan de fabrieksactiviteiten.

Vanwege de groeiende vraag naar haar zonnepanelen werkt Centrosolar op dit moment aan de bouw van een tweede fabriek in Wismar. Eind dit jaar verwacht het bedrijf een capaciteit van 350MWp te bereiken. De Sonnenstromfabrik produceert dan 7.000 zonnepanelen per dag. De productiecapaciteit kan uitgebreid worden tot 500 MWp.

Met de zonnepanelenfabriek in Wismar toont Centrosolar haar vertrouwen in Duitsland als productieland en conformeert het bedrijf zich aan de Duitse technologiestandaard. Het succes van de onderneming rust op drie pijlers: kundig ingenieurschap, vele jaren ervaring en hoge kwaliteitseisen. De Sonnenstromfabrik is dan ook ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd, waarmee het aantoont zowel aan de strengste kwaliteitsnormen als aan de laatste milieunormen te voldoen. Michiel van Schalkwijk, Managing Director van Centrosolar Benelux: "Onherroepelijke kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Om hierin geen concessies te doen, produceren we uitsluitend in Duitsland. Het is als Duitse zonnepanelenproducent ook goed mogelijk om internationaal te concurreren. Onze samenwerking met de Taiwanese chipmaker TSMC is daar het bewijs van." Sinds dit jaar laat TSMC haar kristallijne zonnepanelen uitsluitend bij Centrosolar vervaardigen.

Meer informatie over de Sonnenstromfabrik: http://www.centrosolar.de/en/about-us/sonnenstromfabrik/

---------------------------



Ingezonden persbericht