Gemeente Assen


Visie op Zorg en Welzijn

In Assen kun je op elkaar bouwen

Graag nodigen het college en de Wmo-raad u uit om mee te denken over de nieuwe Visie op Zorg en Welzijn. U bent van harte welkom op:
* dinsdag 4 oktober 16.30-17.30 uur

* woensdag 5 oktober 16.30-17.30 uur

Assen is een stad waar iedereen meedoet en zich kan ontplooien. Een stad waar iedereen verantwoordelijkheid neemt voor zichzelf, elkaar en voor de leefomgeving. Deze ambitie staat in de structuurvisie en is het fundament voor de nieuwe Visie op Zorg en Welzijn 2012-2016. Deze willen wij samen met u ontwikkelen, als eerste stap naar een Veranderagenda.

zorg en welzijn

Hoe zorgen we er met elkaar voor dat alle Assenaren zich in 2012 kunnen ontplooien en meedoen aan de samenleving? Wat mogen we van Assenaren verwachten en wat doen gemeente en instellingen? Daarover willen het met u hebben. Tegelijkertijd staan we voor forse bezuinigingen en moeten we zorgen dat de dienstverlening aan de meest kwetsbaren op peil blijft. Dat zijn leidende principes die niet ter discussie staan. We gaan pas slopen als er een goed fundament voor de toekomst ligt.

De gemeente kiest ervoor om beleid en plannen samen met inwoners en instellingen op te stellen. Samen met bewoners, vrijwilligers, mantelzorgersen professionals gaan het college en Wmo-raad twee dagen werken aan de nieuwe visie. Ook u kunt hieraan uw bijdrage leveren. Zodat het een visie wordt die recht doet aan de dagelijkse praktijk en die gedragen wordt door de partijen die hem uiteindelijk moeten realiseren.

Mogen wij ook op uw komst rekenen?

Dinsdag 4 oktober om 16.30 uur kunt u aanschuiven bij de borrel. Daar hoort u wat er die dag is besproken en kunt u uw ideeën meegeven. Woensdag 5 oktober bent u ook van harte welkom. Om 16.30 uur presenteert het college van burgemeester & wethouders de voorlopige resultaten van de 2daagse. Dan horen we graag uw reactie.

Als u komt, vragen wij u om u aan te melden via 2daagse@assen.nl

Locatie Bouw & Sloop 2daagse: Hanze Institute of Technology (HIT), Industrieweg 34a, Assen.