Ingezonden persbericht


Middelbeek Cars opent duurzaamste showroom van Noord-Holland

ALKMAAR - Autodealer Middelbeek Cars uit Alkmaar heeft op zaterdag 1 oktober de deuren van het nieuwe 'Cadillac en Jeep Experience Centrum' geopend, en daarmee is de meest duurzame showroom van Noord-Holland een feit. Het gebouw, dat een oppervlakte heeft van 500m2, is gerealiseerd met het Spectrum bouwsysteem van De Boer. Dit flexibele, demontabele bouwsysteem is zeer energiezuinig en bestaat volledig uit herbruikbare onderdelen waardoor het ook een duurzame huisvestingsoplossing is.

Een echte eyecatcher

Ondanks het feit dat de autobranche zich in een lastige periode bevindt heeft Middelbeek ervoor gekozen om te investeren in een nieuw onderkomen. Theo Middelbeek, directeur van Middelbeek Cars: 'Cadillac en Jeep zijn iconen van de Amerikaanse auto-industrie en daar hoort een bedrijfspand bij dat daarbij aansluit. Het resultaat voldoet hier ruimschoots aan, de showroom is onderscheidend en straalt power uit. Het is een echte eyecatcher, de eerste reacties van bezoekers zijn meer dan positief'.

Spectrum: energiezuinig en duurzaam

Spectrum is een omnifunctioneel, veelvuldig herbruikbaar gebouw dat voor uiteenlopende toepassingen ingezet kan worden waaronder winkels, supermarkten, beurshallen, sporthallen, restaurants, productiehallen en meer. De combinatie van de hoge isolatiewaarde en optimale luchtdichtheid zorgt voor een energieprestatie die vergelijkbaar is met een A+ energielabel. Bovendien wordt tijdens het bouwproces aanzienlijk minder bouwafval geproduceerd waardoor de milieubelasting minimaal is.

Opkomst flexibele gebouwen

Flexibele, aanpasbare gebouwen die kunnen worden aangepast op veranderende wensen en eisen van de gebruiker zijn sterk in opkomst. Flexibiliteit zorgt ervoor dat een gebouw levensloopbestendig is in de functionaliteit en dat maakt het waardevast. Spectrum wordt voornamelijk ingezet op tijdelijke (tot 2 jaar) of semipermanente basis (2 tot 5 jaar) in situaties waar tijdelijk behoefte is aan aanvullende, vervangende of nieuwe ruimte. Maar daarnaast is het ook mogelijk om Spectrum te plaatsen op basis van een permanente bouwvergunning, zoals bij Middelbeek Cars het geval is.

Over De Boer

De Boer is de internationaal toonaangevende leverancier van tijdelijke accommodaties voor onder andere grootschalige evenementen en festivals, opslag, bagageafhandeling op luchthavens en tijdelijke winkels. Opgericht in 1924 en met het hoofdkantoor in Alkmaar, heeft het bedrijf eigen kantoren in onder andere Duitsland, Groot-Brittannië, België, Frankrijk, Spanje, Zweden en Qatar. De Boer is ook vertegenwoordigd in de Verenigde Staten en Rusland. NPM Capital is sinds augustus 2005 grootaandeelhouder.

www.deboer.com

Foto bijschrift: Het Cadillac en Jeep Experience Centrum van Middelbeek Cars

----------