Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tilburg, 4 oktober 2011.

Tilburg Dansstad goes urban tijdens Oktober Dansmaand

Tilburg breakt, hiphopt, popt en lockt. Tijdens Oktober Dansmaand stikt 't in de stad ook nog eens van de dansende BN'ers. Deze dansers en choreografen, van o.a. Hustle Kidz, So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle, kun je live tegen het lijf lopen tijdens de volgende evenementen:

URBANIA o.a. Caggie Gulum en Hustle Kidz

MIDI theater 13 okt 21.30u
URBANIA koppelt verschillende urban dansniveaus, van piepjong tot student, van sportschool tot dans-academie. Jump-outs in de binnenstad, 'n workshop van Caggie, een all styles battle (die Caggie ook jureert) en voorstellingen van streetdance tot hiphop. URBANIA wordt mede mogelijk gemaakt door R-Newt jongerenwerk Tilburg & Fontys Dansacademie.

Blaze The Latest Dance Craze
Theaters Tilburg 5 okt 20.15u
De beste streetdancers en breakers ter wereld tonen hun moves. De spetterende optredens zijn mede door het decor en de video-effecten echte aandachttrekkers. Laat je meeslepen door de hippe beats en strakke moves! Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Dommelsch.

Ne Me Quitte Pas Isabelle Beernaert
Theaters Tilburg 18 okt 20.15u
Na de volle zalen in de Belgische theaters, brengt de Belgische choreografe, bekend van SYTYCD en winnares van The Ultimate Dance Battle, het prachtige Ne Me Quitte Pas naar Tilburg.

Bezoekers kunnen een plek tijdens de Meet & Greet na afloop bemachtigen, waar ook de volledige, befaamde cast aanwezig zal zijn, waaronder Chico Suriel en Laurent Flament.

Burn the Floor o.a. Floris Bosveld
Theaters Tilburg 8 okt 20.15u
Dé internationale danssensatie uit Australië komt naar Nederland! Ook een snelle, flitsende show als deze mag in de Dansmaand niet ontbreken. Zeker niet nu Floris, de winnaar van SYTYCD, samen met finaliste Natascha de cast aanvult! Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Kobra.

FL013 o.a. Hustle Kidz
Poppodium 013 30 okt 15.00u
FLO13 is breakdance in zijn puurste vorm. Op uitnodiging van de Tilburgse, internationaal vermaarde breakcrew Hustle Kidz komen meer dan vijftien internationale crews naar 013. Showcases, exhibition battles, 2on2 competition, workshops en panels. Iedereen kan deelnemen. Bezoekers kunnen zelf aan de slag met graffiti, turntablism en skaten.

Pathé diverse dansfilms
Pathe bioscoop hele maand oktober
De bioscoop staat in oktober bol van de unieke (voor-)premières van dansfilms, mét aanwezigheid van de crew. Tijdens Oktober Dansmaand kun je zelfs de film Footloose eerder zien dan in de States. Check www.pathe.nl voor het programma.

Kijk voor meer info over het complete programma van Oktober Dansmaand, de (jongeren-)prijzen en ticketverkooppunten op www.tilburgdansstad.nl of facebook.com/tilburgdansstad.

--

Noot voor de redactie,