Apple Nederland

De nieuwe iPod touch en iPod nano: tal van nieuwe functies tegen een aantrekkelijke prijs

CUPERTINO, 4 oktober 2011 - Apple kondigt vandaag tal van nieuwe functies aan voor iPod touch en iPod nano. Beide zijn ook nog eens scherp geprijsd. iPod touch is al vanaf EUR 189 verkrijgbaar in een witte en zwarte uitvoering en is voorzien van het nieuwe iOS 5 en de iCloud-voorzieningen. De nieuwe iPod nano, die sinds vandaag verkrijgbaar is vanaf de zeer scherpe prijs van EUR 129, heeft een compleet nieuwe interface, 16 nieuwe digitale wijzerplaten en verbeterde fitnessvoorzieningen.

"De iPod heeft de manier waarop mensen naar muziek luisteren op revolutionaire wijze veranderd en is met meer dan 320 miljoen verkochte exemplaren 's werelds populairste muziekspeler", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "iPod touch is de meestverkochte iPod aller tijden en is nu verkrijgbaar in een witte en zwarte uitvoering. Met iOS 5 en iCloud is deze muziekspeler beter dan ooit."

De nieuwe iPod touch is voorzien van iOS 5, 's werelds meest geavanceerde mobiele besturingssysteem dat meer dan 200 nieuwe functies bevat, waaronder iMessage, Game Center, meldingen en synchronisatie met iTunes via Wi-Fi. iMessage trekt de berichtenvoorziening van iPhone door naar de iPod touch en stelt de gebruiker in staat om gemakkelijk sms-berichten, foto's, filmpjes of contactgegevens door te sturen naar een of meer andere personen met een iOS 5-apparaat. Ook kun je - geheel gratis - je conversaties op al je iOS-apparaten beheren en voortzetten. iMessage werkt met meldingen, leesbevestigingen en typindicatie.* Game Center-gebruikers kunnen voortaan hun foto toevoegen aan hun profiel, nieuwe games kopen in de Game Center-app en gemakkelijker vrienden en nieuwe games vinden.

iPod touch werkt ook met iCloud, een baanbrekende reeks gratis cloudvoorzieningen, waaronder iTunes in de cloud, Fotostream en documenten in de cloud, die naadloos samenwerken met je iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc. Materiaal wordt automatisch en draadloos bewaard in iCloud en automatisch naar je apparaten gepusht. Als je iets verandert op één apparaat, worden al je andere apparaten automatisch en draadloos bijgewerkt.

iPod nano is voorzien van grotere symbolen, zodat je nog eenvoudiger kunt navigeren door de intuïtieve Multi-Touch-interface. Je kunt kiezen uit 16 nieuwe digitale wijzerplaten, van een klassieke analoge wijzerplaat tot een wijzerplaat met je favoriete Disney-figuren zoals Mickey Mouse en Minnie Mouse. iPod nano houdt al je hardloop- en wandelsessies bij zonder dat je hiervoor een extra accessoire nodig hebt, zodat je direct aan de slag kunt met je fitnessprogramma. iPod nano kan de tijd, je tempo, de afstand, het aantal calorieën dat je hebt verbrand en het aantal stappen dat je hebt gezet, bijhouden. Tijdens het hardlopen moedigt iPod nano je aan met gesproken realtimefeedback (beschikbaar in zeven talen), terwijl je naar je favoriete muziek of radiozender luistert. Je kunt je work-outs heel eenvoudig uploaden naar de Nike+-website, zodat je jezelf doelen kunt stellen, je voortgang kunt bijhouden en zelfs je vrienden kunt uitdagen. De compacte en lichte iPod nano is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren: zilver, antraciet, blauw, groen, oranje, roze en (PRODUCT) RED.

Op iPod touch heb je direct toegang tot de App Store, met het grootste aanbod apps ter wereld: ruim 500.000 titels om uit te kiezen, waaronder meer dan 100.000 games en entertainmentapps. Ook heb je de hele iTunes Store-catalogus binnen handbereik: die bevat meer dan 20 miljoen nummers, 85.000 tv-programma's en 14.000 films, die je rechtstreeks op je iPod touch kunt kopen en downloaden.

iPod is 's werelds populairste serie digitale-muziekspelers. De nieuwe serie van Apple omvat de iPod shuffle voor EUR 49, de iPod nano met Multi-Touch, iOS 5 en iCloud in een zwarte en witte uitvoering vanaf EUR 129, de iPod touch in een zwarte en witte uitvoering met iOS 5 en iCloud vanaf EUR 189 en de 160-GB iPod classic voor EUR 229.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Voor de iPod nano gelden de volgende adviesprijzen: EUR 129 (inclusief ongeveer EUR 20 BTW**) voor het 8-GB model en EUR 149 (inclusief ongeveer EUR 24 BTW**) voor het 16-GB model. Beide modellen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in de kleuren zilver, antraciet, blauw, groen, oranje en roze via de Apple Store (www.apple.com/nl) en bij erkende Apple resellers. De 8-GB en 16-GB iPod nano (PRODUCT) RED is verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nl). Voor gebruik van iPod nano is het volgende vereist: een Mac met een USB 2.0-poort, Mac OS X versie 10.5.8 of hoger en iTunes 10 of hoger; of een Windows-pc met een USB 2.0-poort en Windows Vista of Windows XP Home of Professional (Service Pack 3) of hoger en iTunes 10 of hoger.

Voor de iPod touch met iOS 5 en iCloud gelden de volgende adviesprijzen: EUR 189 (inclusief ongeveer EUR 32 BTW**) voor het 8-GB model, EUR 289 (inclusief ongeveer EUR 46 BTW**) voor het 32-GB model en EUR 389 (inclusief ongeveer EUR 64 BTW**) voor het 64-GB model. De nieuwe iPod touch-modellen zijn vanaf 12 oktober via de Apple Store (www.apple.com/nl) en bij erkende Apple resellers verkrijgbaar in een witte en zwarte uitvoering. Voor gebruik van iPod touch is het volgende vereist: een Mac met een USB 2.0-poort, Mac OS X versie 10.5.8 of hoger en iTunes 10 of hoger; of een Windows-pc met een USB 2.0-poort en Windows Vista of Windows XP Home of Professional (Service Pack 3) of hoger en iTunes 10.5 of hoger. iPod touch-bezitters (derde en vierde generatie) kunnen de iOS 5-software ook als software-update downloaden, zodat ze op hun apparaat gebruik kunnen maken van de fantastische nieuwe functies als iMessage, Game Center, meldingen en synchronisatie met iTunes via Wi-Fi.


*Voor iMessage is een Wi-Fi-verbinding vereist.
**BTW tarieven kunnen veranderen

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. De jongste loot aan de innovatiestam van Apple is de iPad 2, die de toekomst van mobiele media en computers een gezicht geeft.

Perscontact:
Jurriaan Trommels
Apple
trommels_j@apple.com
+31 (0)6 53865628