Mitros


04 oktober 2011


Hoogste punt voor de Premier, de woontoren aan de Talmalaan/Kardinaal de Jongweg - Deze week bereikt de dertien verdiepingen tellende woontoren van Mitros op de kop van de Talmalaan en Kardinaal de Jongweg het hoogste punt. In de Premier, onderdeel van het nieuwbouwplan Binnenhof komen 59 sociale huur appartementen. De Premier staat op een centrale plek in de stad en het uitzicht vanaf de toren is fantastisch.

De Premier
De Premier is een ontwerp van Bolles & Wilson, een bekende architect uit Duitsland. Zo hebben zij ook het ontwerp gemaakt voor het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De Premier wordt gebouwd door de bouwcombinatie Plegt-Vos / Sprangers. De toren heeft 59 ruime appartementen: 11 met twee kamers, 23 met 3 kamers en 25 met maar liefst 4 kamers. De grootte varieert tussen de 77m2 en 116 m2. De Premier markeert de toegang tot de stad; enerzijds door de hoogte en anderzijds door het bijzondere uiterlijk.

Binnenhof
Het project Binnenhof omvat de bouw van in totaal 270 woningen, eengezinswoningen en appartementen. Het is een mix van sociale huur en koopwoningen. Van de koopwoningen is inmiddels 70% verkocht. Afgelopen maanden zijn de allereerste woningen in Binnenhof opgeleverd. Deze woningen liggen allemaal aan de zuidzijde van de Talmalaan. De woningen en appartementen die gebouwd worden aan de noordzijde worden in de loop van 2012 opgeleverd.

Wonen in het `torentje'
Halverwege 2012 zullen de appartementen klaar zijn. Alle appartementen worden aangeboden via Woningnet. Vanaf 11 november 2011 kunnen geĂŻnteresseerden reageren. Bewoners die terug willen keren naar het gebied hebben voorrang. Woningen die niet worden verhuurd aan deze groep worden aangeboden aan bewoners van de nabijgelegen Camera Obscuradreef. Hierna maken overige woningzoekenden kans op een appartement in het `torentje'.

Masterplan Talmalaan
Het project maakt deel uit van het Masterplan Talmalaan dat als doel heeft om een levendige en gedifferentieerde woonwijk te realiseren, geschikt voor mensen die graag in de stad wonen. Het afgelopen jaar hebben gemeente, Mitros en bewoners overlegd over de verdere invulling ervan. Naast de bouw van de huidige 270 woningen aan de Talmalaan, staan er nog eens circa 300 woningen gepland. De bouw van de eerste woningen is op z'n vroegst in 2013. Het definitieve masterplan wordt naar verwachting eind 2011 of begin 2012 vastgesteld door de gemeenteraad.