Gemeente Ede

dinsdag, 4 oktober 2011

Parkeerverordening 2012 biedt mogelijkheden voor parkeerregulering

info!@ede.nl

Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag ingestemd met de parkeerverordening 2012.

Deze verordening vormt de basis voor de uitvoering van het parkeerbeleid en wordt jaarlijks geactualiseerd.

Aangepast

Voor 2012 is het kaartmateriaal met daarop de huidige en voor de toekomst mogelijke betaald parkeren- en vergunninghoudersgebieden aangepast. Dit in verband met de mogelijke invoering van vergunningparkeren in woonwijk de Rietkampen, waar parkeeroverlast en
-hinder wordt ervaren door met name bezoekers van CineMec. Dit wil overigens niet zeggen dat het vergunningparkeren ook daadwerkelijk wordt ingevoerd in woonwijk de Rietkampen. De gemeente voert het vergunningparkeren alleen in als er draagvlak bestaat onder de bewoners. De parkeerverordening maakt het juridisch mogelijk om vergunningparkeren in te voeren.

Betaald parkeren

Daarnaast wordt de parkeerverordening geactualiseerd in verband met invoeren van betaald parkeren op de Bospoort, tussen de Amsterdamseweg en het Bunschoterpad. Dit gedeelte van de Bospoort wordt opgenomen in het Centrumgebied. Hiermee worden dezelfde vergunningvoorwaarden van kracht als in het betaald parkerengebied in de omliggende straten. Onder de aanwonenden van dit gedeelte van de Bospoort bestaat draagvlak om dit betaald parkeren in te voeren.

De parkeerverordening wordt behandeld in de raadsvergadering van 17 november 2011, nadat de raadscommissie BFO zich over dit onderwerp heeft gebogen.