Gemeente Kapelle

Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester?

In 2006 werd de eerste kinderburgemeester van de gemeente Kapelle gekozen, dat was Irene Roozendaal. Ook het komende jaar wil ik, de âvolwassenburgemeesterâ van Kapelle, graag weer de hulp van een kinderburgemeester. Op woensdag 7 december 2011 vinden de volgende verkiezingen voor een kinderburgemeester plaats. En misschien word jij dat wel!

Hoe kun je kinderburgemeester worden?
Schrijf een toespraak en vertel daarin wat jij in de gemeente Kapelle graag zou willen zien of zou willen veranderen. Stuur die toespraak vóór 7 november 2011 in, samen met het ingevulde online aanmeldformulier te vinden bij Jongeren > Kinderburgemeester. Uit alle inzendingen kiest een jury een aantal kandidaten. Tijdens de verkiezing op woensdag 7 december 2011 voeren de geselecteerde kinderen een aantal burgemeesterstaken uit. De jury kiest dan aan het einde van de dag een winnaar die dan voor één jaar kinderburgemeester van de gemeente Kapelle wordt.

Wat doet een kinderburgemeester?
Als kinderburgemeester ben je âAmbassadeur voor Kinderzakenâ en kun je gevraagd worden deel te nemen aan activiteiten binnen de gemeente die speciaal kinderen betreffen. Daarbij kun je denken aan: aanwezig zijn bij de intocht van Sinterklaas, aanwezig zijn bij de aubade op Koninginnedag, het openen van tentoonstellingen waar kinderen bij betrokken waren en nog andere gebeurtenissen. Natuurlijk zal er altijd samen met jou en je ouders/verzorgers worden gekeken of je mee wilt of kunt doen. Wil je meer weten over wat een kinderburgemeester allemaal doet, kijk dan naar het onderstaande filmpje. Hierin vertelt Jan-Corné, de huidige kinderburgemeester, kort wat je als kinderburgemeester kan verwachten.
Â

IFRAME: http://www.youtube.com/embed/i3pcpTaBh6w

Â

Voorwaarden
De nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Kapelle valt in de leeftijdscategorie van 10 tot en met 12 jaar, zit op de basisschool en is woonachtig in de gemeente Kapelle. Wil jij de nieuwe kinderburgemeester van Kapelle worden en voldoe je aan de voorwaarden? Stuur je toespraak dan vóór 7 november 2011 in, via het aanmeldformulier op de website.

Burgemeester Anton Stapelkamp