Gemeente Nieuwegein

dinsdag, 4 oktober 2011

Burgemeester Backhuijs opende donderdagochtend 29 september het nieuwe deel van Cityplaza. De afgelopen twee jaar bouwde binnenstadspartner Stadskwartier Nieuwegein CV het winkel en woningblok aan de oostzijde van de binnenstad. Tegelijkertijd renoveerde Corio het bestaande, overdekte Cityplaza. Beide projecten werden donderdag feestelijk geopend in het bijzijn van het winkelend publiek, een grote groep basisscholieren en genodigden.

Succesvolle samenwerking

In een bijeenkomst voor genodigden in het atrium van het nieuwe Stadshuis spraken binnenstadswethouder Lubbinge, Stadskwartier en Corio hun waardering uit voor de succesvolle samenwerking die heeft geleid tot een nieuwe, bruisende binnenstad voor Nieuwegein. Ook werd al even vooruit gekeken naar het volgende feestelijke moment in de binnenstad, namelijk de opening van het Stadshuis en DE KOM, stadstheater en kunstencentrum, komend voorjaar.

"Zo trots als een pauw op de Cityplaza nieuwbouw"

De Nieuwegeinse basisscholen konden de afgelopen periode meedoen aan een schilderwedstrijd. Ruim 20 scholen leverden een prachtig schilderij met als thema het nieuwe Cityplaza in. Burgemeester Backhuijs overhandigde namens Cityplaza donderdagochtend een cheque van EUR 3.000 over aan de winnaar De Beatrixschool. Het kunstwerk van de Beatrixschool toonde een kleurrijke Pauw met de tekst "Zo trots als een pauw op de Cityplaza nieuwbouw".

Veel mensen

Het nieuwe deel van Cityplaza werd direct druk bezocht. Nieuwegeiners en andere bezoekers van de binnenstad liepen met grote ogen en vol enthousiasme over het nieuwe winkelplein en langs en door alle nieuwe winkels. Ook bij de opening van Saturn door wethouder Kolff om 6.00 uur donderdagochtend stonden al enkele honderden mensen te wachten om naar binnen te mogen.

Meer feestelijkheden

Het oostelijk deel van de binnenstad staat de komende periode nog in het teken van nog meer feestelijkheden. Begin november wordt het Stadshuis in gebruik genomen en niet lang daarna wordt proef gedraaid in DE KOM. Op 23 en 24 maart 2012 worden beide panden vervolgens feestelijk geopend. Voor meer informatie hierover, kunt u kijken op www.nieuwegein.nl/openingsfeest

Sfeerverslag

Hieronder enkele filmpjes van het openingsweekend van Cityplaza gemaakt door de Geinfilmers.