Scania


maandag 3 oktober 2011 10:41

Bouwman Logistics kiest zekerheid met nieuwe Scania's

Breda, 3 oktober 2011 - Bouwman Logistics B.V. uit Zwijndrecht heeft onlangs vijf nieuwe Scania's in gebruik genomen. Het betreffen vier Scania G 420 trekkers en een Scania R 420. De nieuwe Euro 5 voertuigen zijn ondergebracht in een Reparatie- en Onderhoudscontact bij de Scania vestiging Hoogvliet. Bouwman Logistics kiest voor de zekerheid van een vaste partner en heeft - behalve de nieuwe voertuigen - het onderhoud van het complete wagenpark inclusief opleggers bij Scania ondergebracht. De term `one-stop-shopping' krijgt hiermee een concrete invulling.

Bouwman Logistics heeft - behalve de vijf nieuwe Scania's - het gehele wagenpark inclusief trailers ondergebracht bij Scania middels een reparatie en onderhoudscontract.
Vergroot foto

Bouwman Logistics kan zich door deze service van Scania richten op haar kernactiviteiten; het transport van vloeistoffen en goederen. Scania neemt de zorg van het wagenpark uit handen. Drie van de nieuwe voertuigen gaan rijden als ADR gevaarlijke stoffen. De Scania R 420 is voorzien van de riante Topline cabine, de andere vier Scania G 420 trekkers zijn voorzien van de Highline cabine. Deze Scania G 420 won onlangs nog glorieus de befaamde 1000-puntentest. Alle Scania's zijn verder VLG gekeurd en conform uitgerust, vier zijn tevens uitgerust met een compressor en zullen worden ingezet in het vervoer van vloeistoffen. De R-serie Topline is uitgerust als lange-afstand trekker en zal worden ingezet voor de Europese distributie van banden.

Bouwman Logistics B.V. uit Zwijndrecht is een familiebedrijf dat zich bezig houdt met transport en expeditie activiteiten, in de breedste zin des woords. Het specialisme ligt in het transport van gevaarlijke (ADR) stoffen. Het bedrijf is opgericht in 2001. Moederbedrijf Bouwman Beheer & consultancy B.V. participeert in het internationale Expeditiebedrijf Walmar Logistics & Engineering B.V., waardoor een breed scala aan transportdiensten kan worden aangeboden, op het gebied van luchtvracht, zeevracht/binnenvaart, transport per spoor en over de weg, warehousing, value added services, freight contracting en project expeditie. Kortom, een bekende naam in transportland die zelf ook one-stop-shopping service aanbiedt.