Politie Groningen

Dinsdag 4 oktober 2011

Provincie Groningen , 04-10-2011

Fietser gewond bij verkeersongeval

MUNTENDAM Een 47-jarige fietser uit Veendam is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Veendammer fietste op de Kerkstraat. Toen hij een 12-jarige fietser uit Muntendam wilde inhalen, sloeg deze plotseling linksaf. Het slachtoffer kwam door een stuurcorrectie ten val. De Veendammer werd met heupletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 12-jarige fietser bleef ongedeerd.

Fietser ziet auto over het hoofd

GRONINGEN - Bij een verkeersongeval is maandagnacht een 24-jarige fietser uit Groningen gewond geraakt. De fietser wilde op de kruising van de Oude Ebbingestraat en de Turfsingel rechtdoor. Hierbij zag hij een 35-jarige automobilist uit Groningen, die op de Turfsingel reed, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietser werd met gezichtsletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Beide voertuigen raakten beschadigd.

Poging straatroof

GRONINGEN Een 33-jarige man uit Groningen is maandagnacht belaagd door twee nog onbekende mannen. Omstreeks 00:40 uur liep het slachtoffer met zijn hond op de Heerdenpad. Plotseling werd de 33-jarige man aangesproken twee onbekende jongens. Zij eisten zijn geld en probeerden zijn portemonnee af te pakken. Nadat het slachtoffer dit had geweigerd schopte een van de overvallers de hond. Hierna gingen beide straatrovers er zonder buit vandoor in de richting van de wijk De Hunze. Het slachtoffer en zijn viervoeter bleven ongedeerd. De politie stelt een onderzoek in. Mensen die getuigen zijn geweest, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Alcomobilisten aangehouden

UITHUIZEN/ GRONINGEN - De politie heeft maandagavond en -nacht twee alcomobilsten aangehouden. Op de J.F. Kennedylaan in Uithuizen controleerden surveillerende agenten een34-jarige bromfietser uit Usquert. Agenten roken dat de man had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van maar liefst 1005 ugl (2,5 promille). De verdachte mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. Hij kreeg een rijverbod van 13 uur. Een 38-jarige snorfietser uit Groningen liep op het Kattenhage tegen de lamp. Agenten zagen dat de bestuurder met ondeugdelijke verlichting reed. Bij controle bleek hij onder invloed van alcohol. Een blaastest wees dat ook uit. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 525 ugl (1,2 promille) De verdachte mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. Zijn rijbewijs bleek al eerder te zijn ingenomen.

De politie maakt proces-verbaal op.

Kassarover meldt zich op politiebureau

GRONINGEN De onbekende man die vrijdagmiddag 1 oktober een greep in een kassa van een supermarkt aan het Linnaeusplein had gedaan, heeft zich maandagavond vrijwillig gemeld bij de politie. Agenten herkenden de man van veiliggestelde bewakingsbeelden. De 33-jarige man uit Eelde kwam vrijdagmiddag de winkel binnen en riep op dreigende toon tegen de caissière dat hij geld wilde. De man deed vervolgens een greep in de kassalade en nam een onbekend geldbedrag weg. De verdachte werd voor verder verhoor ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie onderzoekt of hij nog meer op zijn kerfstok heeft.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 3 oktober op diverse plaatsen het verkeer.

Snelheid:Groningen, N370 (Friessestraatweg): aantal geregistreerde voertuigen: 1969, aantal overtredingen: 77, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Snelheid:Winschoten, N367: aantal geregistreerde voertuigen: 1611, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Snelheid:Veendam, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1126, aantal overtredingen: 109, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Snelheid:Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 879, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Turfsingel werden maandagmiddag 19 verkeersdeelnemers op de bon geslingerd. De controle werd gehouden van 13.15 uur tot 14.15 uur. Er werden 8 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door rood licht; 7 voor rijden over het trottoir; 2 voor het negeren van een geslotenverklaring; 1 voor het rijden zonder gordel; 1 bon voor het niet handsfree mobiel bellen.