Gemeente Lelystad

DE-on erkend en ondersteund door Rijk

Dinsdag 4 oktober 2011

Als gevolg van een Green Deal met minister Verhagen en staatssecretaris Atsma ontvangt de provincie Flevoland een bedrag van 1,2 miljoen euro voor de op te richten Duurzame Energie- en ontwikkelingsmaatschappij (DE-on) en de energietransitie in Flevoland. DE-on, het initiatief van Flevoland om de energiehuishouding te verduurzamen, wordt daarmee ondersteund en erkend door het Rijk. De provincie Flevoland, de Flevolandse gemeenten waaronder Lelystad, het waterschap Zuiderzeeland, Alliander en HVC ontwikkelen DE-on samen.

Businessplan

Nadat vlak voor de zomer een haalbaarheidsstudie uitwees dat DE-on investeringen in energiebesparing en duurzame energie kan aanjagen, wordt nu gewerkt aan een businessplan. Hierin zullen concrete projecten voor verduurzaming nader worden uitgewerkt. Na het opstellen van het businessplan (gereed begin 2012) volgt besluitvorming over de daadwerkelijke oprichting van DE-on.

Economie en ecologie

'Groei en groen' is het motto van de Green Deal. DE-on past hier perfect in, omdat het economie en ecologie combineert. Bovendien wordt in DE-on de samenwerking gezocht tussen overheid, financiers, burgers en markt. Het is daarmee een uitstekend voorbeeld van een vitale coalitie. Door de samenwerking in DE-on worden op kosteneffectieve wijze resultaten bereikt, die anders niet tot stand zouden komen. Ja