Nr. 1 restaurant van de wereld krijgt les in grillen
Persbericht van Big Green Egg Europe
Op maandag 3 oktober heeft de Nederlandse Chef Leo Elenbaas, Chef en
eigenaar van Restaurant Pure Passie uit 's-Gravenzande, de
keuken-brigade van restaurant NOMA
(Nr. 1 van de wereld) kennis laten maken met de nieuwste manier van
grillen.
Op verzoek van NOMA vond deze demo plaats. Zij wilden graag alles leren
over de mogelijkheden van de Big Green Egg, de keramische grill/oven.
De Nederlandse Chef Leonard Elenbaas werkt al langere tijd met een Big
Green Egg en was graag bereid naar Kopenhagen af te reizen om NOMA
bekend te maken met alle mogelijkheden. Gedurende een echte jamsessie
van 5 uur liet Leonard zien hoe de Green Egg ingezet kan worden voor de
bereiding van alle soorten vlees, vis, groenten, schaal- en
schelpdieren en zelfs brood.
Niet alleen het garen op deze keramische houtskool grill werd uitvoerig
behandeld, ook de combinatie van de Green Egg met een Sous-vide
bereiding werd door Leonard uitvoerig gedemonstreerd. Deze combinatie
van bereidingen is ontzettend populair momenteel in de gastronomie
doordat de langzaam en op lage temperatuur gegaarde ingrediënten nog
even op de Big Green Egg worden gelegd voor wat extra kleur en smaak.
De complete brigade van NOMA was na afloop overtuigd van de meerwaarde
van deze nieuwe manier van grillen en de 3 gebruikte modellen zullen
permanent ingezet gaan worden in hun futuristische keuken.
Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl
*
*
Links:
http://www.biggreenegg.eu
Razende Robot Reporter