Nr. 1 restaurant van de wereld krijgt les in grillen

Persbericht van Big Green Egg Europe

Op maandag 3 oktober heeft de Nederlandse Chef Leo Elenbaas, Chef en eigenaar van Restaurant Pure Passie uit 's-Gravenzande, de keuken-brigade van restaurant NOMA
(Nr. 1 van de wereld) kennis laten maken met de nieuwste manier van grillen.

Op verzoek van NOMA vond deze demo plaats. Zij wilden graag alles leren over de mogelijkheden van de Big Green Egg, de keramische grill/oven. De Nederlandse Chef Leonard Elenbaas werkt al langere tijd met een Big Green Egg en was graag bereid naar Kopenhagen af te reizen om NOMA bekend te maken met alle mogelijkheden. Gedurende een echte jamsessie van 5 uur liet Leonard zien hoe de Green Egg ingezet kan worden voor de bereiding van alle soorten vlees, vis, groenten, schaal- en schelpdieren en zelfs brood.

Niet alleen het garen op deze keramische houtskool grill werd uitvoerig behandeld, ook de combinatie van de Green Egg met een Sous-vide bereiding werd door Leonard uitvoerig gedemonstreerd. Deze combinatie van bereidingen is ontzettend populair momenteel in de gastronomie doordat de langzaam en op lage temperatuur gegaarde ingrediënten nog even op de Big Green Egg worden gelegd voor wat extra kleur en smaak. De complete brigade van NOMA was na afloop overtuigd van de meerwaarde van deze nieuwe manier van grillen en de 3 gebruikte modellen zullen permanent ingezet gaan worden in hun futuristische keuken. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.biggreenegg.eu



Razende Robot Reporter