De smaak van NL: kom maandag 3 oktober 2011 proeven in Eindhoven
Vinden we het SoFruity travelfruit blauwe bessen van Blueberry World
het lekkerst of worden de smaakpapillen vol geraakt door het witte
druivensap van De Kreitsberg? Of kiezen we toch voor de Lekker'nei van
Coöperatie Heibloem, de gerookte paling rilette van Passie voor Vis of
de Yante YoFruit Shaker van Eijssen Dairy & Yante Creamery? Iedereen
kan deze producten uit eigen regio proeven op maandag 3 oktober tussen
12.00 - 13.30 uur in het bedrijfsrestaurant (1e etage) van gebouw
Kennispoort aan de J.F. Kennedylaan 2 te Eindhoven.
Twee heerlijkheden uit het Zuiden zijn als finalist gekozen door de
vakjury om de titel 'Smaakvol 2011' te behalen, dé sterrenstatus voor
het lekkerste product van Nederlandse bodem. Het publiek krijgt de
gelegenheid de vijf overgebleven producten uit Zuid Nederland te
proeven en te stemmen op hun favoriet. Die krijgt dan ook een plekje in
de finale. Al verzekerd van een plek in de finale zijn uit
Zuid-Nederland het Oranje paprika-ijs, een samenwerking tussen Oranje
paprikakwekerij Hermans-Walter uit Sevenum en IJssalon Clevers uit
Grubbenvorst en de asperge bitterbal van Van Vollegrond uit Panningen.
Lekkerste producten
Vaak wordt gezegd dat er in Nederland weinig echt lekkere producten
worden gemaakt, maar daar denken de organisatoren Syntens
Innovatiecentrum, de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl
heel anders over. Zij willen juist de lekkerste regionale producten
voor het voetlicht brengen en organiseren daarom de landelijke
wedstrijd voor ondernemers met een lekker product van eigen bodem. Voor
het vierde achtereenvolgende jaar wordt de Smaakvol-erkenning
uitgereikt, onder het thema 'de smaak van NL'. De lekkerste producten
strijden op 22 november om de ultieme smaakerkenning. Met uiteindelijk
twee winnaars: de Smaakvol2011, dé erkenning van professionals voor
het lekkerste product van Nederland en de publieksprijs voor de
landelijke publieksfavoriet.
Meer informatie over de producten, de andere ondernemers, de proefdagen
in het hele land en prachtige foto's vindt u op
www.syntens.nl/desmaakvanNL.
Syntens