Gemeente Eindhoven

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

Vanwege de bijzondere verdiensten van de heer Piet Verhaegh (69) heeft Hare Majesteit de Koningin hem de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau toegekend.

Loco-burgemeester Lenie Scholten reikte zaterdag 1 oktober tijdens de feestelijke formele sluitingsbijeenkomst van Gemeenschapshuis Sancta Maria de versierselen aan hem uit in Trefcentrum Oude Toren, Oude Torenstraat 6b.

De heer Verhaegh heeft zich ruim 40 jaar ingezet als vrijwilliger van de stichting Gemeenschapshuis Sancta Maria (voorheen stichting Jeugdbelangen Fellenoord).

Deze stichting beheert het gebouw Sancta Maria ten behoeve van de huisvesting van diverse verenigingen. In de jaren 1970-2005 was de heer Verhaegh leider van de Tafeltennisclub SH en organiseerde hij wekelijkse tafeltennisavonden en regelmatig terugkerende toernooien.

Van 2006 tot heden is hij secretaris/beheerder van het gemeenschapshuis. Sinds 2010 is hij voorzitter van de Stichting Gemeenschapshuis. De stichting wordt in 2011 opgeheven en na sluiting overgedragen aan de huidige eigenaar, Woningstichting Domein. Decorandus regelt de opheffing van de stichting. Vooral deze laatste jaren waren voor de decorandus zeer arbeidsintensief.