Gemeente Roermond


Demo Doe Dag in Nederweert

Op zondag 2 oktober wordt Sportcentrum De Bengele in Nederweert van 10.30-15.30 uur omgebouwd tot één groot sportparadijs! Tijdens de Demo Doe Dag kunnen kinderen in het speciaal onderwijs en iedereen met een beperking uit Midden-Limburg gratis meedoen met verschillende sporten. De Demo Doe Dag wordt georganiseerd door het samenwerkingsverband Iedereen Kan Sporten dat daarmee de drempel wil verlagen voor mensen met een beperking om te sporten en te bewegen. Dit jaar zijn er zelfs arrangementen inclusief vervoer en lunch!

Mensen in Nederland kunnen gebruikmaken van een breed aanbod van sport- en beweegactiviteiten, al dan niet in georganiseerd verband. Voor sommige groepen inwoners is sport en beweging momenteel echter nog steeds niet vanzelfsprekend. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen met een beperking.

Doelgroepen

Tijdens de Demo Doe Dag in Nederweert kan iedereen met een beperking, van jong tot oud, kijken naar en meedoen aan verschillende sport- en beweegactiviteiten. Dit jaar is er gekozen voor een verdeling tussen drie doelgroepen. Mensen met een verstandelijke beperking, een lichamelijke beperking en gedragsproblematiek (autisme / ADHD). In de organisatie werken dit jaar samen: de gemeente Nederweert, MEE Noord en Midden-Limburg, Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg (PSW), Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL), Persoonlijk Gespecialiseerde Zorgverlening (PGZ) en het gehandicaptenplatform Nederweert.

Programma

Het programma beslaat een breed pallet van sporten. Zo kan er gekozen worden uit voetbal, paardrijden, rolstoeltennis, rolstoeldansen, tafeltennis, zumba en judo. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan interactive games. Breakdance wordt verzorgd door dansers van Floor Burnin (deelnemers aan Hollands Got Talent). En ook de atletiekvereniging AV Weert, GIPS en Tegekman komen met verrassende activiteiten. Tenslotte kan iedereen de hele dag kennismaken met Boccia. Daarmee biedt de Demo Doe Dag voldoende keuze voor iedereen.

Sportmarkt

Naast genoemde sporten en beweegactiviteiten is er een sportmarkt waar verenigingen en organisaties informatie geven over hun activiteiten, optredens en een speciale slotact. De presentatie van het geheel is in handen van Maurice Graef, o.a. oud-profvoetballer van VVV Venlo.

Arrangementen

Nieuw dit jaar is het vervoer naar en van de Demo Doe Dag. Vanuit elf verschillende locaties in Midden-Limburg rijden bussen naar sportcentrum De Bengele in Nederweert. Het vervoer is mogelijk inclusief een lunch. Dit arrangement is vooral mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor de Rabobank Weerterland en Cranendonck.

Website

Iedereen is van harte welkom op de Demo Doe Dag. Dus ook mensen zonder een beperking worden van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Om mee te doen aan sportactiviteiten of een arrangement kan men zich aanmelden. Dit kan via de website www.ikkansporten.nl. Hier vindt u ook het volledige programma.

Iedereen Kan Sporten is een initiatief van de zeven gemeenten van Midden Limburg, Huis voor de Sport Limburg, MEE Noord en Midden Limburg, GehandicaptenSport Nederland en wordt mede gesubsidieerd door de Provincie Limburg. Het project is een samenwerking tussen de gemeenten Nederweert, Leudal, Weert, Maasgouw, Roerdalen, Roermond en Echt-Susteren.

Bijgewerkt: 12-09-2011