Politie Brabant Zuid-Oost

Aanhoudingen bij openlijke geweldpleging op straat

Helmond Centrum , 01-10-2011 o In de Van Kemenadelaan vond vrijdag rond middernacht een conflict plaats tussen een aantal personen uit twee groepen. Hierbij zouden in totaal een 15-tal personen direct of indirect betrokken zijn. De politie heeft in verband met het plegen van openlijk geweld tegen personen vier personen aangehouden. Het gaat om drie mannen uit Helmond (19, 22 en 44 jaar) en een 46-jarige vrouw uit Helmond.

De politie kreeg melding dat in die straat een conflict gaande was, waarna verschillende politieauto's naar de Van Kemenadelaan zijn gegaan. Ter plaatse was de vechtpartij gestopt, maar troffen agenten een aantal gewonde personen aan. Een 42-jarige Helmondse vrouw en een 20-jarige man uit Helmond zouden zijn geschopt en geslagen. Zij hadden verwondingen in hun gezicht en andere pijnklachten.

Een vrouwelijke inzittende van een busje, wat op dat moment door de straat reed, is vervolgens direct als één van de verdachten aangehouden. Ook zij had een verwonding in haar gezicht. Niet veel later zijn bij een woning in de buurt nog drie mannelijke verdachten aangehouden.

De 20-jarige man is voor zijn verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. De politie doet verder onderzoek naar het incident.