Gemeente Voorschoten

toegankelijkheid

1 t/m 7 oktober: Week van de Toegankelijkheid

Van zaterdag 1 oktober tot en met vrijdag 7 oktober vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats. Tijdens deze week wordt niet alleen landelijk, maar ook in Voorschoten aandacht gevraagd voor toegankelijke openbare ruimtes.

Even de straat op, naar de bibliotheek, iets regelen in het gemeentehuis, naar de markt of naar het strand voor een frisse wandeling. Dit is niet voor iedereen mogelijk. Voor één op de zes Nederlanders, 15% van de bevolking, is de toegankelijkheid van straat, park, markt, strand en bos niet vanzelfsprekend. Veel mensen met een beperking ondervinden belemmeringen en blijven helaas aan de kant staan.

Voorschoten actief

Naar buiten gaan is een belangrijke voorwaarde om deel te nemen aan de maatschappij. Daarom staat het gemeentehuis op donderdag 6 oktober en vrijdag 7 oktober in het teken van de Week van de Toegankelijkheid. Dit gebeurt in samenwerking met lokale belangenbehartigers.

Donderdag 6 oktober


* 10.00-12.30 uur en van 18.00-20.00 uur:

In gesprek met het platform gehandicaptenbeleid & kennismaking met leden van het platform in de centrale hal van het gemeentehuis, Leidseweg 25.

* 10.00-12.30 uur:

Welzorg belevingsparcours. Ervaar hoe het is om te rijden in een scootmobiel of rolstoel op de binnenplaats van het gemeentehuis, Leidseweg 25.

Vrijdag 7 oktober


* 10.00-12.30 uur Hoe is vervoer geregeld in Voorschoten?

Heeft u vragen over de cirkelbus, regiotaxi, de OV-chipkaart enzovoorts? Stel uw vraag bij de kraam in de centrale hal van het gemeentehuis of geef u op voor een informatieavond.
* 26 september 2011