Gemeente Dalfsen


1 oktober Open Dag duurzame woningen

21-09-2011

9 inwoners zetten hun deuren open voor het publiek

Dalfsen - Op zaterdag 1 oktober openen 9 duurzame demowoningen in de gemeente Dalfsen voor de derde keer de deuren voor het publiek. Tussen 10.00 en 17.00 uur kunnen bezoekers langsgaan bij de demowoningen om alles te weten te komen over duurzaam bouwen en verbouwen.

In de demowoningen zijn onder andere warmtepompen, zonnepanelen, houtkachels, duurzame materialen en goed geïsoleerde vloeren, gevels en daken te zien. Iedere bewoner heeft volgens eigen wens en inzicht zijn of haar woning duurzamer gemaakt. De bewoners van de woningen ontvangen de bezoekers met een hapje en een drankje en zijn uiteraard bereid vragen te beantwoorden.

Duurzaam (T)huis
Veel bewoners van de duurzame demowoningen hebben deelgenomen aan Duurzaam (T)huis. Met Duurzaam (T)huis wordt de bewoner begeleidt in het verduurzamen van de eigen woning. De gemeente heeft op dit moment een speciale actie. Deelname aan Duurzaam (T)huis kost, zolang de voorraad strekt, slechts EUR 75,-. De gemeente subsidieert de overige kosten van EUR 275,-. Ook kunnen bewoners voor uitvoering van energiebesparende maatregelen nog steeds de duurzaamheidslening aanvragen.

De Open Dag van de Duurzame Demowoningen valt samen met de Open Huizen route van de lokale makelaars. Meer informatie en adressen van deelnemers zijn te vinden op www.duurzaamthuisdalfsen.nl.