Rochdale



12 september 2011

Opleiding leefbaarheidsambassadeurs

Zes huurders van Woningstichting Rochdale en twee huurders van Parteon uit de Zaanse wijk Poelenburg hebben een training volgen tot leefbaarheidsambassadeur.

Vanaf 1 oktober a.s. starten de ambassadeurs in Poelenburg officieel. Zij lopen dan geregeld in koppels een ronde door de complexen van Rochdale en Parteon. Leefbaarheidambassdeurs zijn vrijwilligers die hart hebben voor het welzijn van hun wijk en voor Woningstichting Rochdale en Parteon de oren en ogen zijn in de woonomgeving van de complexen. Het initiatief wordt gedragen door beide woningcorporaties, ProLiving is ingeschakeld om de leefbaarheidsambassadeurs te begeleiden.

Goede ervaringen
Rochdale en Parteon hebben goede ervaringen met het concept. In de wijk Poelenburg waren al enkele buurtconciërges aan de slag die op een vergelijkbare manier werken. Door deze positieve ervaringen is het de bedoeling om het project buurtconciërges in Poelenburg nu voortzetten in de vorm van leefbaarheidsambassadeurs. In het complex Groeneveen in Zuidoost (zie foto) hebben de ambassadeurs al hun meerwaarde bewezen. Daar blijkt uit cijfers dat huisvuil minder vaak op een verkeerde manier werd aangeboden. Ook ervaren bewoners minder overlast.

Vervolg
Wanneer de vrijwilligers als leefbaarheidambassadeur aan de slag gaan, krijgen ze voor hun inzet extra ProPoints. Met deze punten kunnen zij woongerelateerde producten of diensten kopen, ook bij diverse winkels in de eigen buurt. De bedoeling is om in elk complex van Rochdale en Parteon in Poelenburg een dergelijke ambassadeur aan te stellen.