Gemeente Zoetermeer

Wereldse markt in Meerzicht

ingang wooncentrum Albrandswaard
Zaterdag 1 oktober is het de Internationale Dag van de Ouderen. In wooncentrum Albrandswaard wordt hierbij stilgestaan met een wereldse markt, waarbij u van harte welkom bent. Van 13.00 tot 16.30 uur kunt u bij diverse kraampjes multicultureel ruiken, proeven, luisteren en kijken.
Er zijn heerlijke hapjes en diverse demonstraties. De naastgelegen moskee opent haar deuren en nodigt ieder uur een groep uit om de moskee van binnen te bekijken.

De markt is tot stand gekomen met medewerking van Piëzo, bibliotheek Zoetermeer, Insanyat, Stichting Paloeloe, Moskee al-Qibla, Duo Mundi, Palet Welzijn, SSDSZ en de wereldwinkel.

Actieve ouderen
De VN riep op 14 december 1990 de eerste dag van oktober uit tot Internationale Dag van de Ouderen. De dag is bedoeld om aandacht te geven aan senioren en het voorkomen van eenzaamheid bij deze groep inwoners. De gemeente Zoetermeer vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen aan de samenleving en is dan ook enthousiast over het initiatief voor de markt.

Frank Speel, wethouder Ouderenbeleid: "Het is goed om te zien dat veel ouderen actief zijn en zich ook voor een ander inzetten. Deze markt laat zien dat er van alles gebeurt in Zoetermeer, voor en door ouderen georganiseerd. Dat past ook binnen ons Wmo-beleid, waarin meedoen centraal staat."