Stichting Biologica
Vijfduizend Brabantse gemeenteambtenaren krijgen biologische streeklunch
* Algemeen
Ruim vijftien gemeenten en waterschappen in Noord-Brabant doen mee aan
de Week van de Smaak (1 t/m 9 oktober). Er staan dan speciale gerechten
op de menukaart van het bedrijfsrestaurant: zoveel mogelijk biologisch
en uit de streek. Drijvende kracht achter het initiatief is
ketenorganisatie Bionext. Het doel van de campagne is dat het aanbod in
de kantines structureel verduurzaamt.
De gemeente Aalburg heeft bijvoorbeeld streekappelsap en biologische
zuivel in huis voor haar medewerkers. Oosterhout heeft een kaasplankje
en notenbrood toegevoegd aan het menu, afkomstig van producenten uit de
buurt. Eindhoven pakt groot uit op donderdag en komt o.a. met
"brainfood". Medewerkers van de gemeente Oss kunnen elke dag kiezen
voor biologische soep of een `streekbroodje' van de dag. Ook de kantine
van het Brabantse provinciehuis organiseert speciale activiteiten voor
de medewerkers.
De campagne lijkt bij voorbaat al succes te hebben, gezien de
enthousiaste reacties van deelnemende gemeenten. Projectleider Miriam
van Bree van Bionext: "Een verantwoordelijke van een bedrijfsrestaurant
reageerde was positief verrast toen zij hoorde dat er zoveel biologisch
verkrijgbaar is bij de groothandels. Nu overweegt zij om zoveel
mogelijk over te stappen op biologisch."
Initiatiefnemers van de biologische streeklunch bij Brabantse gemeenten
en waterschappen zijn Bionext en de provincie Noord-Brabant. Eerder
stimuleerde de provincie Noord-Brabant het gebruik van streek- en
biologische producten bij verzorgingshuizen tijdens de Week van de
Smaak.
Einde persbericht