NCRV

Schepper & Co in het land: dood op verzoek

Ingezonden door NCRV op 27 september, 2011 - 11:34


vrijdag 30 september 2011 - 17:05 uur
Zender:
Nederland 2

Deze special van Schepper & Co in het land laat de laatste 24 uur van het leven van Ans Keller zien. De familie neemt afscheid van hun moeder en oma. Eén van haar kleinkinderen zegt aan haar bed: "Oma, dankjewel voor ook het afgelopen jaar dat we eraan vast hebben kunnen plakken. Ik ga je missen." Ondanks het respect dat haar kinderen hebben voor het besluit om deze stap te zetten hebben, wil niet iedereen aanwezig zijn bij het toedienen van de injectie.

Op maandag drie oktober, in Schepper & Co aan tafel, een gesprek met familieleden van mensen die kozen voor euthanasie. We praten over de vraag welke gevoelens - van boosheid of juist berusting - een zelfgekozen levenseinde oproept.

Eerder, op maandag 26 september, sprak Jacobine Geel met drie gasten over de verruiming van het euthanasiebegrip en een zelfgekozen levenseinde dat gepaard gaat met een gevoel van voltooid leven. De gasten in deze uitzending waen Bert Keizer, verpleeghuisarts, Theo Boer, ethicus en Pieter Speelman, de huisarts van Ans Keller.

Programma:
Schepper & Co in het land
Presentator:
Jacobine Geel
Website:
http://schepperencotv.ncrv.nl