Gemeente Zeist


Spetterende muzikale opening ouderendag Zeist

Wethouder Bodes de Vries heeft vrijdagochtend de Nationale Ouderendag geopend in hotel theater Figi. Daarna barstte het feest in de zaal los met een optreden van het muziektheatergezelschap Polyhymnia, waarbij zangers en zangeressen uit Zeist delen van musicals en opera's opvoeren. Ook gaan er heel wat wensen in vervulling. Zo heeft een seniorengroep uit Zeist al de Tweede Kamer bezocht en Alexander Pechtold ontmoet. De wensen van ouderen zijn de afgelopen maanden verzameld door middel van wensbomen en wenskaarten.

Wat is de Nationale Ouderendag?

De Nationale Ouderendag is drie jaar geleden als particulier initiatief begonnen in de gemeente Zeist en is inmiddels uitgegroeid tot een steeds groter wordend nationaal feest. Alleen in Zeist gaan al meer dan zeshonderd wensen in vervulling. Ook zijn er allerlei activiteiten voor ouderen georganiseerd, zoals een pannenkoekenlunch, optredens van het Shantykoor op verschillende locaties en een dansmiddag in poppodium De Peppel. In navolging van de gemeente Zeist doen nu acht andere plaatsen mee, waaronder Castricum, Almere, Den Haag en Amersfoort.

Oog hebben voor elkaar

Ook wethouder De Vries liet een wens in vervulling gaan door om 15.30 uur een bewoonster van de Amadelhof een bloemtje te brengen. "Ik doe graag mee aan de Ouderendag," vertelt De Vries. "Zo bezorg je iemand een bijzondere dag. Daarnaast is het een manier om aandacht te vragen voor een vergrijzende samenleving en het belang van naar elkaar omkijken. Tientallen vrijwilligers, jong en oud, uit heel Zeist en daarbuiten, maken deze dag mogelijk. Ze hebben oog voor de ander en steken de handen uit de mouwen."

De Nationale Ouderendag is een initiatief van en voor vrijwilligers en wordt ondersteund door de gemeente Zeist.