Gemeente Alkmaar


Financiële bijdrage voor schooltuinen wijktuin Rekerdijk

De schooltuinen van de wijktuin Rekerdijk krijgen vanaf 2012 structureel een ondersteuning voor educatieve activiteiten. Dit maakt het mogelijk de schooltuinen te behouden.

Aan de Rekerdijk is sinds zes jaar een wijktuin gevestigd. Deze tuin is tot stand gekomen door een gezamenlijk initiatief van de Werkgroep Groen van Wijkraad Huiswaard en De BioBus. De BioBus is een mobiel veldstudiecentrum dat aan de basisscholen in Huiswaard lespakketten aanbiedt.

De werkgroep Groen van Wijkraad Huiswaard maakt met buurtbewoners met veel enthousiasme gebruik van deze tuin, als inspiratietuin natuurlijk tuinieren en ruiltuin.

De financiële ondersteuning van de Werkgroep Groen is al vanaf het begin gewaarborgd vanuit de Wijkraad.

De afgelopen zes jaar heeft de BioBus bewezen een positieve bijdrage te kunnen leveren voor educatieve activiteiten met leerlingen van De Prinsenhof, Jules Verne en De Regenboog. Financieel was deze bijdrage echter tot voor kort onzeker.

Voortzetting educatieve projecten
Met de financiële ondersteuning van de gemeente Alkmaar en de bijdrage van de scholen kunnen de educatieve projecten van de BioBus voortgezet worden.

Wethouder Anjo van de Ven (OPA) van Groen: "Zo kunnen de kinderen zelf hun groente verbouwen in een tuintje en krijgen zij spelenderwijs kennis over de natuur".