Gemeente Zwolle

Start werkzaamheden Bagijneweide

Met het inpakken van een oude eik achter Artez gaven gedeputeerde Bert Boerman en wethouder Nelleke Vedelaar het startsein voor de werkzaamheden in de Bagijneweide.

In de eerste fase verhuist het Palet naar het voormalige Rode Kruisgebouw, bouwt IJsselheem woonzorgappartementen voor ouderen en verrijzen 14 prachtige eengezinswoningen. Om ruimte te maken voor deze gebouwen wordt begin november het oude Zusterhuis gesloopt. De bestuurders pakten de eik om deze te beschermen tegen de bouwwerkzaamheden. Wanneer de woonzorgappartementen en de eengezinswoningen klaar zijn staat de boom er als centraal punt tussen in.

Overijssel investeert extra

De provincie Overijssel investeert extra in de Overijsselse woon-, leef- en werkomgeving. Het gaat daarbij om projecten die de provincie en de gemeenten gezamenlijk uitvoeren en financieren. De extra investeringen worden mogelijk gemaakt doordat de provincie haar Essentaandelen heeft verkocht. De provincie heeft afspraken gemaakt met de gemeenten over hoe dit geld duurzaam wordt geïnvesteerd in de Overijsselse samenleving. Een belangrijke voorwaarde is dat de schop uiterlijk eind 2011 de grond in kan.

Wil je meer weten over de ontwikkelingen in de Bagijneweide, lees hier verder.