Gemeente Bernheze


De Bolderik verzamelt meeste Groene Voetstappen

In de gemeente Bernheze hebben vorige week drie basisscholen deelgenomen aan de landelijke actie `Groene Voetstappen'. In totaal hebben 556 leerlingen 5.995 Groene Voetstappen verzameld. Iedere Groene Voetstap is een reis van huis naar school of andersom die ze lopend, fietsend of steppend hebben afgelegd. Groep 8 van basisschool De Bolderik heeft met 287 Groene Voetstappen een dagje naar het Historisch Openluchtmuseum in Eindhoven gewonnen.

Eerste prijs

Basisschool de Bolderik had gemiddeld per leerling de meeste Groene Voetstappen verzameld. Gemiddeld ruim 11 Groene Voetstappen per leerling. Donderdagochtend om 9.00 uur reikte wethouder Hans van der Pas van de gemeente Bernheze de hoofdprijs uit aan de klas die de meeste Groene Voetstappen heeft verzameld.

Deelnemende basisscholen

In totaal deden drie basisscholen in de gemeente Bernheze mee, de Bolderik en 't Palet uit Heeswijk Dinther en Sint Albertus uit Loosbroek. De Toermalijn uit Heesch doet ook mee, maar zij doen de actie later dit jaar en konden daarom helaas niet meedingen naar die mooie prijs.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35