Gemeente Voorschoten

Kinderen bezorgd over kruispunt

Daniëlle Meijer heeft gisteren samen met klasgenootjes 402 handtekeningen overhandigd aan wethouder Freddy Blommers.

Daniëlle Meijer zit in groep 7 van OBS de Vos. Op eigen initiatief is zij een handtekeningenactie gestart omdat zij de kruising van de Professor Boerhaaveweg met de Badhuisstraat gevaarlijk vindt. Samen met drie andere klasgenootjes is zij hard aan de slag gegaan om zoveel mogelijk handtekeningen bij elkaar te verzamelen, met als doel: een veiliger kruispunt.

Wethouder Freddy Blommers kon de kinderen op 28 september meteen geruststellen: `We proberen nog dit jaar het kruispunt Professor Boerhaaveweg-Badhuisstraat verkeersveiliger te maken voor alle weggebruikers.' Vooral fietsers en voetgangers ervaren de kruising op dit moment als onoverzichtelijk en onveilig, vanwege beperkt zicht en het ontbreken van duidelijke fietsstroken en oversteekvoorzieningen. De voorrangsregeling is al gewijzigd. Nu heeft het verkeer van de Professor Boerhaaveweg naar de Professor Einsteinlaan voorrang in plaats van het verkeer in de bocht.

Veiliger kruispunt

Verschillende wijzigingen zullen plaatsvinden op het kruispunt. Het weggedeelte wordt verbreed met opstelstroken voor automobilisten, een verhoogd middeneiland wordt aangelegd zodat voetgangers kunnen oversteken in twee etappes en er komen zebrapaden. De fietsstroken en de haaientanden worden duidelijker aangegeven .

Voor meer informatie zie de website.

Op de foto: Wethouder Freddy Blommers en Daniëlle Meijer
* 29 september 2011